Predstavljamo nove oznake energetske efikasnosti

Evropska komisija uvodi revolucionaran propis kako bi podstakla proizvodnju efikasnijih i ekonomičnijih uređaja. Electrolux spremno prihvata nova pravila EU i vizuelni identitet oznaka energetske efikasnosti. Ova promena će uticati na grupe proizvoda kao što su mašine za pranje veša, mašine za pranje i sušenje veša i frižideri, uključujući i rashladne vitrine za vino.

Korisnici u EU će moći da vide nove oznake na internetu i u prodavnicama počevši od 1. marta 2021. godine.

Prelazak sa starih na nove oznake energetske efikasnosti

Od novembra 2020. godine svi novi Electrolux proizvodi će imati dve oznake. Jednu koja će prikazivati trenutne klasifikacije i drugu koja će prikazivati efikasnost na skali od A do G, a koja će početi da se primenjuje od 2021. godine. Zato se može desiti da kući ponesete proizvod sa dve oznake energetske efikasnosti. Nova oznaka energetske efikasnosti sa QR kodom važiće od 1. marta 2021. godine i do tada je možete zanemariti.

Energetska efikasnost uređaja koji ste upravo kupili ostaje ista. Menja se samo oznaka, tj. slovo na oznaci energetske efikasnosti, ne i efikasnost samog proizvoda.

Stare nasuprot novih oznaka energetske efikasnosti

Nove oznake su složenije, s novim stavkama performansi, strožim zahtevima eko-dizajna i novim metodama ispitivanja.

 • Stari način merenja efikasnosti
  1
  Trenutna skala na oznaci, A+++ - D

  Trenutna oznaka ima 4 klase u rangu A, od A do A+++, a u ovu klasu spada većina proizvoda koja je danas u ponudi. To je zbunjujuće, jer ne pruža skalu za više, srednje i niže klase energetske efikasnosti.

 • Novi način merenja efikasnosti
  2
  Nova skala na oznaci, A–G

  Slika iznad predstavlja primer mogućih novih ekvivalentnih oznaka energetske efikasnosti (B klasa) za uređaje koji su prethodno pripadali klasi A+++. Iako se sama energetska efikasnost ne menja, menja se skala, što znači da su nove niže klase i dalje efikasne prema novijim standardima. Ovo, međutim, ostavlja prostora na vrhu skale, imajući u vidu da se pojavljuju sve efikasnije tehnologije.

Predlažemo održive proizvode koji nude mnogo više od same klase energetske efikasnosti

Kao pokretač održivosti, kompanija Electrolux predlaže iskustvo održivih proizvoda koji nude mnogo više od same klase energetske efikasnosti.

Naši rashladni uređaji čuvaju kvalitet hrane, pomažu u sprečavanju bacanja hrane i čine održivu ishranu vašim željenim izborom.

Naša ponuda uređaja za negu posuđa navodi korisnika da troši manje vode i energije zahvaljujući funkciji QuickSelect.

Electrolux uređaji za pranje veša čuvaju odeću da traje duže i pružaju bolju negu odeće, čime se smanjuje uticaj na životnu sredinu.

Naša posvećenost održivoj ishrani

Radimo na tome da održiva ishrana postane svačiji prvi izbor. Time što projektujemo rešenja koja čuvaju kvalitet hrane, postavili smo sebi cilj da omogućimo svima da uživaju u zdravoj hrani i održivom životu.

Naša posvećenost održivom vešu

Nema sumnje da naši neprekidni napori da smanjimo potrošnju energije u našim mašinama i da učinimo naše mašine energetski efikasnijim predstavljaju jedan od načina kako pomažemo u smanjenju naših emisija. Ali naši proizvodi nisu samo energija. Oblikujemo život da bude bolji u cilju da postignemo ugljeničnu neutralnost do 2030. godine. Naš cilj je da vaša odeća traje dvostruko duže, a taj cilj postižemo unapređenjem naše tehnologije, smanjenjem potrošnje vode i prepolovljavanjem uticaja naših mašina na životnu sredinu.

Istražite naše održive kuhinjske proizvode koji nude mnogo više od same energetske efikasnosti

Hlađenje

Uređaji iz naše ponude uređaja za hlađenje čuvaju kvalitet hrane, pomažu u sprečavanju bacanja hrane i podstiču održiviju ishranu.

Mi čuvamo kvalitet hrane time što obezbeđujemo stabilnu temperaturu, odgovarajuću vlažnost i zatvorene odeljke u svojim uređajima.

 • Kivi i grejpfrut
  ColdSense linija 300

  Rok upotrebe hrane je duži, a ukus je sačuvan zahvaljujući stabilnoj temperaturi i 40% bržem hlađenju nego kod standardnih mehaničkih kontrola.

 • Dve jabuke
  TwinTech® linija 600 No frost

  Smanjite gubitak mase hrane za 60% i smanjite kvarenje hrane zahvaljujući TwinTech® No Frost naprednim sistemima s dvostrukim hlađenjem koji održavaju optimalnu vlažnost i čuvaju vaše namirnice.

 • Voće i povrće u frižideru
  Cooling 360° linija 700

  Smanjuje potrebu za bacanjem hrane time što čuva teksturu namirnica u svakom uglu zahvaljujući Cooling 360 cirkulaciji hladnog vazduha u svakom uglu i unutrašnjosti od pravog nerđajućeg čelika.

 • Zelena salata
  UltraFresh+ linija 800

  Povrće ostaje svežije za do 40% – zahvaljujući UltraFresh+ fioci sa zaptivkom sa automatskim podešavanjem vlažnosti, povrće ostaje hranljivo i sporije se kvari.

 • Losos, brokoli i škampi
  NaturaFresh linija 900

  Nezavisni odeljci stvaraju zone sa optimalnom temperaturom i vlažnošću, zahvaljujući čemu namirnice zadržavaju osetljive sastojke.

Nove ikone performansi hlađenja

A. Novi QR kod. Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Klasa energetske efikasnosti.
C. Godišnja potrošnja energije, kWh/godišnje.
D. Zbir zapremina zamrznutih odeljaka.
E. Zbir zapremina rashladnih odeljaka i odmrznutih odeljaka.
F. Nivo buke koja se prenosi vazduhom.

Mašina za pranje sudova

Ponuda proizvoda za negu posuđa se prilagođava i pomaže u donošenju održivijih izbora.

QuickSelect navodi korisnika na opcije koje troše manje resursa poput vode i energije.

 • Mašina za pranje sudova sa AirDry tehnologijom
  AirDry linija 300

  Štedi energiju oslanjajući se na prirodni protok vazduha – nema sušenja ventilatorom. Možete očekivati do 3 puta bolje performanse u poređenju sa sistemima sa zatvorenim vratima.

 • Mašina za pranje sudova sa SatelliteClean mlaznicom
  SatelliteClean® linija 600

  Do 3 puta bolja pokrivenost vodom nego kod standardnih postavki, zahvaljujući čemu posuđe sija bez nepotrebnog rasipanja vode.

 • Mašina za pranje sudova sa QuickSelect displejom
  QuickSelect linija 600

  Zahvaljujući važnim informacijama o izabranom programu, možete da donosite odluke koje su bolje za životnu sredinu.

 • Mašina za pranje sudova sa MaxiFlex trećom fiokom
  MaxiFlex linija 700

  Genijalna mešavina fioka i pregrada pomaže u maksimalnom iskorišćavanju kapaciteta vaše mašine za pranje, dok istovremeno štedi vodu i energiju.

Nove ikone performansi mašina za pranje sudova

A. Novi QR kod. Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Klasa energetske efikasnosti.
C. Potrošnja električne energije na 100 Eko-ciklusa.
D. Nazivni kapacitet, broj kompleta posuđa za Eko-program.
E. Trajanje Eko-programa.
F. Potrošnja vode po ciklusu.
G. Nivo buke koja se prenosi vazduhom.

Istražite naše održive proizvode za pranje veša, koji nude mnogo više od same energetske efikasnosti

Naš cilj za 2030 – pobrinuti se da odeća traje dvostruko duže, uz dvostruko manji uticaj na životnu sredinu

Modernizacijom tehnologije za negu tkanina i podsticanjem boljih navika nege nastojimo da smanjimo ekološki uticaj nege nakon kupovine i da produžimo prosečni životni vek odeće.

Mašina za pranje veša

Naša PerfectCare linija mašina za pranje veša opremljena je programima koji ne samo da čiste već i čuvaju strukturu i izgled tkanine, zahvaljujući čemu odeća traje duže.

 • Muškarac čita dečaku
  AutoDose linije 600/700/800

  AutoDose sistem za precizno doziranje deterdženta omogućava vašem belom vešu da ostane beo, a šarenom da sačuva živahnost. Time što ne rasipamo deterdžent uzaludno, doprinosimo ekološkom korišćenju deterdženta. Saznajte više

 • Muškarac sa zelenom košuljom
  Sistem SteamCare linija 700

  Dodajte paru na kraju procesa pranja kako bi se smanjili nabori. Ili koristite FreshScent program da naparite i osvežite svoju odeću. Time ćete uštedeti više od 40 litara vode po ciklusu, provereno na 1 kg osetljive odeće na programu FreshScent u odnosu na program za osetljiv veš. Saznajte više

 • Žena i devojčica na pikniku
  UltraCare program, linija 800

  Program Ultrawash 59 min prethodno meša deterdžent kako bi se omogućilo brže, efikasnije čišćenje na nižim temperaturama. Program UltraWash detaljno čisti odeću na 30 ºC i štedi više od 30% energije u poređenju sa programom za pamuk na 40 ºC. Saznajte više

 • Žena u cvećari
  Sistem ColourCare linija 900

  Boje ne blede uz prečišćenu vodu i niže temperature*. Produžavanjem veka upotrebe odeće za dodatnih devet meseci smanjuje se ugljenični otisak otpada i vode za oko 20% – 30%*. *Izvor: www.wrap.org.uk. Saznajte više

Nove ikone performansi mašine za pranje veša

A. Novi QR kod. Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Klasa energetske efikasnosti.
C. Ponderisana potrošnja električne energije na 100 ciklusa.
D. Nazivni kapacitet Eko-programa.
E. Klasa energetske efikasnosti prilikom sušenja.
F. Trajanje Eko-programa.
G. Ponderisana potrošnja vode po ciklusu.
H. Nivo buke koja se prenosi vazduhom.

Mašina za pranje i sušenje veša

PerfectCare linija mašina za pranje i sušenje veša napravljena je i optimizovana da radi u sinergiji. Dobićete iste rezultate kao da koristite dve zasebne mašine.

 • Dvoje ljudi hodaju šumom
  Sistem SteamCare linija 700

  Naparite i osvežite čak i svoju najosetljiviju odeću, poput kašmira, zahvaljujući našem jedinstvenom načinu za proizvodnju pare – unutar kade, za dodatnu nežnost. Temperatura primenjena na tkaninu neće nikada biti veća od 40 ºC. Saznajte više

 • Otac i sin doručkuju
  UltraCare program, linija 800

  Sistem UltraCare meša deterdžent pre ulaska u bubanj za brže, efikasnije čišćenje na nižim temperaturama. Pranje na nižoj temperaturi troši manje energije – smanjenjem temperature sa 40° na 30° možemo smanjiti potrošnju za do 35%. Saznajte više

 • Žena kupuje povrće
  Sistem DelicateCare linija 900

  Odeća se ne izlaže preteranoj ili štetnoj toploti, zahvaljujući čemu traje duže. Možete uštedeti do 45%* energije koristeći mašinu za pranje i sušenje sa toplotnom pumpom u poređenju sa mašinom za pranje i sušenje kondenzatorskog tipa. (*Kada se koristi ciklus pranja i sušenja). Saznajte više

Nove ikone performansi mašina za pranje i sušenje veša

A. Novi QR kod. Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Klasa energetske efikasnosti.
C. Ponderisana potrošnja električne energije na 100 ciklusa.
D. Ponderisana potrošnja vode po ciklusu.
E. Klasa energetske efikasnosti prilikom sušenja.
F. Nazivni kapacitet Eko-programa.
G. Trajanje Eko-programa.
H. Nivo buke koja se prenosi vazduhom.