Kako oprati odeću da biste očuvali boje

Ažurirano 30.8.2023. 10.31

Boja može brzo da izbledi i izgubi jačinu tamne ili bele odeće. Ali ako se opere pažljivo i nežno, držaće svoje adute u boji duže.


1. Možete li zajedno oprati odeću u boji i belu odeću?

Predlažemo da odeću sortirate po boji - svitla odeća kao što je ljubičasta, crvena i narančasta boja može se oprati zajedno, kao i svetli plavi i zeleni. Na belo - samostalno - a ako na kotaču u boji pronađete neki predmet, sami ga operite rukom.


2. Pazite na mrlje

Neke mrlje zahtevaju malo dodatne nege i pažnje: prethodno proverite odeću i nanesite malu količinu tečnog deterdženta na područje mrlja, a zatim lagano protresite u vodi. Izbegavajte vrlo vruće programe jer se mogu trajno zatvoriti u bilo kojoj mrlji ili krvarenju.


3. Kad sumnjate - isperite iznutra

Uvek okrenite odeću iznutra da biste smanjili trljanje vlakana i pripazite da ostavite jaz između veša i vrha bubnja koji je najmanje širine vaše ruke. Odaberite nisku temperaturu; nežni ili srednji ciklus pranja (maksimalno 30).


Kako oprati odeću a da vam boje ne izblede

Naš SoftWater sistem pročišćava vodu, tako da deterdženti deluju u najboljem redu, čak i na niskim temperaturama. Nežno, ali temeljno čišćenje održava boje vaših odevnih predmeta svetle kao i dan kad ste ih kupili. Sve je u vodi. Jedinstveni sistem filtriranja uklanja štetne minerale i nečistoće za nežno, ali temeljno čišćenje.