Kako oprati vježbačku odjeću

Ažurirano 24.9.2021. 08.46

Preporučujemo vam da koristite program Sport jer je fino prilagođen sportskim odevnim predmetima, tako da ih pere efikasnije. Pazite da odaberete pravi deterdžent, koji je posebno formulisan za podnošenje tvrdokornih mrlja i uklanjanje neprijatnih mirisa.


1. Uklanjanje mrlja od znoja

Pamučne dukserice upijaju puno više vlage pa zahtevaju malo više nežne ljubavi i brige. Okrenite ih iznutra i nalijte tečni deterdžent na područja ispod pazuha. Ostavite da upiju oko 30 minuta, a zatim operite na najvišoj temperaturi koju nalepnica dopušta.


2. Sportski program

Koristite Sportski program i za vašu mašinu za pranje veša i mašinu za sušenje veša *. Ako nemate Sport program, ciklus Synthetic je vrlo sličan. Samo obavezno dodajte dodatno ispiranje ako je odeća jako zaprljana. Prilikom sušenja pazite da odvojite pamučne delove od sintetike, jer drugačije apsorbiraju vlagu.

* Samo na odabranim proizvodima


3. Kako održati svoju torbu za teretanu svežom

Neka vaša torba za teretanu bude sveža između treninga. Ako ostavite nekoliko listova za sušenje u torbi, oni će zadržati miris i osećaj svežine između treninga. Nikada ne ostavljajte odeću za vežbanje u torbi. Izvucite ih što je pre moguće, čak i ako planirate kasnije oprati.


Očistite i nahranite trošenje

Naš sistem ÖKOMix neguje vaše sportske odeće onako kako ih čisti. Za razliku od ostalih strojeva koji u bubnju mešaju deterdžent i omekšivač, naš ekskluzivni sistem ih prethodno meša pre nego što voda dodirne odeću kako bi se dobilo mekše i pažljivije.