Kako oprati vunu

Ažurirano 24.9.2021. 08.44

Dizajnirana da traje godinama, vuna je sjajno ulaganje ako se o njoj pravilno brinete. Bilo da se radi o luksuznom kaputu ili svakodnevnom džemperu, praćenje ovog saveta pomoći će mu da traje.


1. Pranje vune u vašoj veš mašini

Ako vaša mašina za pranje veša nema ciklus za pranje vune, preporučujemo da ciklus hladnog pranja koristite za samo "ručno pranje". I uvek perite vatu okrenutu izvana.


2. Odaberite deterdžent za vunu mudro

Izbegavajte upotrebu deterdženata za jaku upotrebu, „Bio“ deterdženata koji sadrže enzime ili bilo kakvih deterdženata koji sadrže izbeljivače. Treba koristiti posebno sredstvo za pranje vune.


3. Kako pravilno skladištiti vunene odeće

Čuvajte svoje džempere ravne i preklopljene kako biste ih zaštitili od istezanja. Ako morate okačiti, koristite posebno dizajnirane vešalice za pletiva kako biste im pružili maksimalnu podršku.


Operite i osušite vunu

Program vune na našim PerfectCare mašinama za pranje rublja je sertifikovan, ali kompanija Woolmark biti je nežna kao i pranje ruku. Naše DelicateCare mašine za sušenje takođe nude jedinstveni ciklus za pranje vune. Posebna brzina bubnja drži vašu vunu ravnom oštrom stranom bubnja. Ovo daje rezultate jednako dobro kao i sušenje ravnog dna. Dakle, zagarantovano vam je da nema skupljanja i zaštite od uvijanja i zapetljanja.