Mašina za pranje veša prikazuje grešku E30, C3 ili odaje 3 zvučna signala

Ažurirano 29.11.2022. 13.43

Problem:

  • Mašina za pranje veša prikazuje grešku E30, C3 ili odaje 3 zvučna signala. Grešku uzrokuje voda na dnu mašine za pranje veša ili u mašini za pranje veša.

Odnosi se na:

  • Mašina za pranje veša s prednjim punjenjem (integrisana i samostojeća)

Rešenje:

1. Proverite crevo za dovod vode

Svako curenje u crevu može prouzrokovati curenje vode u mašini za pranje veša pored stražnje ploče, zato proverite priključak creva za vodu na česmii i mašini z pranje veša.

Ako je to slučaj, mašina za pranje veša mora biti nagnuta kako je prikazano u odeljku "Proverite da li je veš zaglavljen u mašini za pranje veša" pre ponovnog pokretanja mašine za pranje veša.

2. Proverite da li je veš zaglavljen u mašini za pranje veša

Odeća zataknuta između gume vrata i stakla može uzrokovati curenje vrata i omogućiti curenje vode prema dole u donju fioku.

  • Isključite mašinu za pranje veša sa vode iz vode i napajanja, a zatim stavite ručnik na pod iza mašine za pranje veša.
  • Uređaj nagnite malo unatrag tako da bude oko 10-15 cm od prednje strane između poda i daske.
  • Uređaj držite u ovom položaju 30-40 sekundi kako bi se voda u donjoj fioci mogla odvoditi na peškir.
  • Spustite uređaj na pod i ponovo ga spojite.
  • Proverite dovod i odvod vode.
  • Proverite jesu li filteri na dovodnom crevu i ventilu za vodu čisti (tamo gdje je dovodno crevo pričvršćeno na uređaj i na slavini za vodu).
  • Započnite ciklus pranja i proverite da li je problem rešen


3. Pažljivo pregledajte brtvu vrata

Možda je grešku uzrokovalo curenje brtve na vratima mašine za pranje veša. Proverite otvaranjem vrata i pregledom gume vrata.

Brtva ne smije biti oštećena, ispucala ili imati rupe. Ako je brtva vrata neispravna, mora je zamijeniti serviser. Ne koristite mašinu za pranje rublja dok je ne popravite. Isključite dovod vode u mašinu za pranje rublja.

4. Obratite se ovlašćenom servisnom centru

Ako gornji savjeti ne riješe problem, preporučujemo da zatražite posjet servisnog inženjera.

Zakažite posetu
Zakažite posetu

U regionu ste gde nudimo fiksnu cenu popravaka outem naših ovlašćenih servisa. Ispitujemo opremu i rešavamo kvarove na uređaju, uključujući i potrebne rezervne delove.