Тамне или смеђе мрље на вешу

Ažurirano 31.7.2023. 07.13

Производи за негу косе могу изазвати тамне или смеђе мрље на одећи

Неки производи (нпр. пена, шампон) могу да садрже састојак који се зове поликватер кополимер који делује као везивно средство. Када производ дође у контакт са одећом, лепи се за њену површину. Када се одећа пере заједно са тамнијим вешом који непрекидно ослобађа малу количину боје, „контактно подручје“ апсорбује ослобођену боју. Због тога се мрље не виде док се одећа не опере. Мрље се јављају када испрани производи за негу косе дођу на одећу или када осушите руке пешкиром без претходног прања руку производима за негу косе.

  • Мрље се никада не могу у потпуности уклонити, али бели пешкири се могу спасити уклањањем готово свих промена боје.
  • Пешкири се могу избелити без оштећења на следећи начин:
  1. Припремите раствор оксалне киселине: Додајте 50-100 грама оксалне киселине у пластичну канту која садржи 10 литара вреле воде (60 ° Ц). Потопите одећу у раствор 30 минута.
  2. Затим добро оперите одећу на минимално 60 ° Ц користећи добар сапун који треба да садржи фосфате и избељивач

Да бисте проверили да ли производ за негу косе оставља мрље током циклуса прања, покушајте да ставите комад тканине у машину за прање веша и оперите га у циклусу прања у боји.


На страници  Попис Елецтролуџ сервисних партнера  можете пронаћи контакт информације свих наших овлашчених сервиса


Zakažite posetu
Zakažite posetu

U regionu ste gde nudimo fiksnu cenu popravaka outem naših ovlašćenih servisa. Ispitujemo opremu i rešavamo kvarove na uređaju, uključujući i potrebne rezervne delove.