Vrata mašine za pranje veša se ne mogu otvoriti

Ažurirano 19.10.2021. 06.42

Problem:

  • Vrata mašine za pranje veša se ne mogu otvoriti

Odnosi se na:

  • Mašine za pranje veša s prednjim punjenjem (integrisana i samostojeća)

Rešenje:

1. Prekratko vreme od završetka programa

Vrata se mogu otvoriti oko 5 minuta nakon završetka ciklusa pranja (kada se bimetal u brtvi vrata ohladi). To je normalno.

2. Proverite da li mašina za pranje veša nema vode.

Ako u mašini za pranje veša ima vode, vrata se ne mogu otvoriti. Ako želite otvoriti vrata, to možete učiniti nakon ispumpavanja vode ili, ako je potrebno, postupka hitne drenaže iz mašine za pranje veša. Sledite upute u nastavku:

  • otvorite filter za sakupljanje vlakana i pustite da se voda sliva s prednje strane u fioku ili niz podni odvod (na nekim mašinama za pranje to se događa otvaranjem lijevka na filtru za sakupljanje vlakana i pažljivim otpuštanjem filtera, a na mašinama za pranje bez filtera za sakupljanje vlakana otpustite odvodno crevo na stražnjoj strani mašine za pranje veša i stavite je kraj poda kako bi voda mogla teći kroz odvodno crevo)
  • proverite jesu li odvodi u dobrom stanju
  • očistite filter za sakupljanje vlakana
  • ponovo pokrenite pranje da biste vidjeli je li problem rešen.
  • Za više informacija pogledajte korisnički priručnik koji ste dobili uz uređaj.


3. Otvaranje vrata u nuždi

Na nekim mašinama za pranje vrata vrata se mogu otvoriti u nuždi povlačenjem šipke prema dolje, na primjer odvijačem ili sličnim predmetom. Ako mašina za pranje veša ima mehanizam za otpuštanje u nuždi, ona se nalazi pored filtera za sakupljanje vlakana. Pogledajte puni opis u korisničkom priručniku.

emergency_door_opening.PNG

Napomena: Vodite računa da nivo vode u bubnju nije previsok. Ako je potrebno, nastavite sa postupkom hitne drenaže.

Upozorenje: opasnost od opekotina! Pazite da temperatura vode nije previsoka i da veš nij vruć. Ako je potrebno, sačekajte da se sve ohladi

Upozorenje: rizik od povreda! Pazite da se bubanj ne okreće. Ako je potrebno, sačekajte da se bubanj prestane okretati.

4. Vratite mašinu za pranje veša

Isključite mašinu za pranje veša i ponovo je uključite nakon 20-30 sekundi. Zatim provjerite radi li mašina za pranje rublja normalno.

5. Obratite se ovlašćenom servisnom centru

Ako se vrata ne mogu otvoriti bez vode u mašini za pranje veša, a gornji saveti ne reše problem, preporučujemo da zatražite posetu servisa.   

Upozorenje: Ne preporučujemo upotrebu proizvoda dok se problem u potpunosti ne reši. Isključite proizvod i nemojte ga ponovo priključivati dok se ne uverite da je u redu.