Iz dozatora ne izlazi led

Ažurirano 14.12.2020. 21.13

Postoji nekoliko uzroka ovog problema:

Nema vode.

Proverite da li je uređaj priključen na vodovod. Dajte aparatu za led dovoljno vremena da napravi led. Kad je led spreman, spremnik bi trebao raditi.

Temperatura zamrzivača je postavljena previsoko.

Postavite zamrzivač na nižu temperaturu kako bi se led mogao brže stvarati. Kad je led spreman, spremnik bi trebao ponovo raditi.

Vrata na dozatoru leda drže se otvorena ili blokirana duže od 4-5 minuta.

Motor je preopterećen. Zaštita od preopterećenja motora ponovo će se pokrenuti otprilike 3 minute nakon otključavanja vrata. Tada će led ponovo izaći.

Uređaj je isključen neko vreme.

Led se može topiti i ponovo smrzavati oko bušilice zbog retke upotrebe ledomatica, promene temperature i / ili nestanka struje. Izvadite kantu za led, sačekajte da se sadržaj otopi, a zatim ispraznite rezervoar. Očistite spremnik i pustite da se osuši, a zatim ga vratite na mesto. Kad je led spreman, spremnik bi trebao raditi.

Posuda za led je blokirana.

Kockice leda mogu se zaglaviti između aparata za led i zadnjeg dela posude za led, ili se mogu zalepiti, čime blokiraju dozator. U ovom slučaju, uklanjanje kockica koje blokiraju dozator rešava problem.

Ako je dozator za vodu sporiji nego obično, uložak za filter za vodu i led može biti začepljen ili sužen. U ovom slučaju problem će rešiti zamena filtera.

Da biste promenili filter: čvrsto pritisnite dok filter ne sedne na svoje mesto (trebali biste čuti dva klika). Filter treba isprati uređajem. Pogledajte detaljne upute za upotrebu ili odgovarajući korisnički vodič.

Moja mašina za led ne proizvodi dovoljno leda.  

Ledomata može proizvesti 1,8 do 2,7 kg leda dnevno.

Ako to nije slučaj, uložak filtra za vodu i led trebalo bi zameniti kako bi se problem rešio.

Da biste promenili filter: čvrsto pritisnite dok filter ne sedne na svoje mesto (trebali biste čuti dva klika). Filter treba isprati uređajem. Pogledajte detaljne upute za uporabu ili odgovarajući korisnički vodič

Mašina za led ne prestaje praviti led.

 Aparatom za led upravlja električni kontakt koji mogu slučajno pritisnuti predmeti koji se nalaze u zamrzivaču. Premestite predmete koji mogu pritiskati kontakt i uklonite sve kockice leda koje su se smrzle preko kontakta.

Aparat za led ne odvaja kocke leda.  

To se može dogoditi ako se funkcija kocke leda ne koristi često. Uklonite i protresite posudu za led odvajajući kocke leda da biste rešili problem.

Led iz mog aparata za led ima ružan miris ili ukus.  

Led može biti prožet ukusom ili mirisom hrane koja se čuva u uređaju. Proverite da li je hrana dobro pokrivena, a zatim uklonite led i pričekajte da ledomat napravi novu hrpu.

Ako se problem nastavi, možda ćete biti potrebno da temeljno očistite unutrašnjost uređaja. Pogledajte odgovarajući deo korisničkog vodiča za savete o efikasnom čišćenju.