Saznajte više o svom aparatu za kafu

Ažurirano 14.4.2022. 11.17

Šoljica odlične kafe iz vašeg Electrolux aparata za kafu pomaže vam da najbolje iskoristite svoje trenutke. U nastavku donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da obezbedite da svaka šoljica kafe koja poteče iz mlaznice u vašu šolju bude upravo onakva kakvu ste želeli.Početno podešavanje

Spremni ste da napravite prvu ukusnu šoljicu kafe? Hajde onda da počnemo od jednostavnog vodiča koji vas korak po korak vodi kroz podešavanje vašeg aparata kako biste dobili najbolje rezultate već od prve šoljice kafe.Ako se vaš aparat za kafu ne uključuje

Preduzmite sledeće jednostavne korake kako bi se vaš aparat za kafu uključio onda kada vam je potreban. Prvo proverite da li je glavni prekidač uključen, potom proverite da li je IEC kabl dobro priključen, a onda proverite da li je aparat za kafu uključen u utičnicu.


Pogledajte sledeći video da vidite kako se to radi:
Kako da napravite šoljicu kafe, upravo onakvu kakvu volite

U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih saveta kako da napravite šoljicu kafe, upravo onakvu kakvu volite.Pobrinite se da je vaša kafa onoliko topla koliko želite da bude

Evo šta možete da uradite kako biste obezbedili da kafa uvek bude onoliko topla koliko želite da bude. Slobodno isprobajte da vidite šta vam najviše odgovara. Jedna opcija je da zagrejete mašinu pomoću funkcije ispiranja. Takođe možete koristiti vruću vodu da zagrejete šoljice, i potom podesiti temperaturu kafe u meniju.


Pobrinite se da vaša kafa bude onoliko jaka i kremasta kako volite

Kako biste dobili kafu kakvu želite, pokušajte da okrećete brojčanik za podešavanje mlevenja u smeru suprotnom od kazaljke na satu, korak po korak. Pobrinite se da brojčanik okrećete samo dok je mlin za mlevenje uključen.


Ako vam vaš aparat za kafu pravi probleme, evo nekoliko brzih rešenja zahvaljujući kojima će kafa moći ponovo da poteče!


Mleko ne izlazi kako treba iz posude za mleko

Budite sigurni da možete da pretvorite svoju kafu s mlekom iz snova u stvarnost. Pratite sledeća uputstva korak po korak i mleko će uvek izlaziti kako treba iz posude za mleko. Izvadite posudu za mleko, očistite priključak mlaznice za vruću vodu/paru i izvadite posudu za mleko. Pobrinite se da pri čišćenju toplotnog kućišta uvek koristite isključivo vlažnu krpu.

Potom izvadite mlaznicu za mleko i dovodnu cev, okrenite brojčanik za podešavanje pene u smeru kazaljke na satu do pozicije „INSERT” i izvucite. Očistite svaku komponentu uređaja za pravljenje pene od mleka i pobrinite se da nema tragova mleka u šupljinama i usecima ispod brojčanika. Po potrebi sastružite sadržaj u useku pomoću čačkalice.

Ponovo povežite brojčanik, poravnajte strelicu s rečju „INSERT”. Postavite mlaznicu i dovodnu cev za mleko. Postavite posudu za mleko u toplotno kućište. Na kraju vratite poklopac na posudu za mleko.


Pogledajte video koji vam pokazuje navedena uputstva korak po korak:Kafa ne teče iz mlaznica

Ponekad neka sitnica pravi najveću razliku. Koristite čačkalicu da održavate mlaznice za kafu čistim, kako biste bili sigurni da će kafa uvek ravnomerno teći iz obe mlaznice.


Kafa teče previše sporo

Okrenite brojčanik za podešavanje mlevenja jedan korak u smeru kazaljke na satu ka „7” dok je mlin za kafu u upotrebi. Nastavite da pomerate za po jedan korak, sve dok isporuka kafe ne bude zadovoljavajuća. Ne zaboravite, pravi efekat je zapravo vidljiv tek nakon što napravite 2 kafe.


Kako da lako izvadite infuzer

Ponekad je najbolji način da svom aparatu za kafu pokažete ljubav da ga očistite, što povremeno podrazumeva čišćenje iza infuzera. Pratite sledeće korake kako biste uvek izvadili infuzer s lakoćom. Isključite aparat pritiskom na dugme za uključivanje/isključivanje/pripravnost, potom sačekajte da se aparat isključi, gurnite posudu za kapanje blago unazad i izvadite infuzer.


Održavanje i čišćenje


Kako biste bili sigurni da će vaš aparat za kafu uvek praviti ukusne napitke, iz godine u godinu, poštujte uputstva za održavanje i čišćenje opisana na sledećem video-snimku.

Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da malo više uživate u svom Electrolux aparatu za kafu. Ne znamo koliko je sati kod vas, ali se nadamo da će vas ovaj vodič podsetiti da je pravo vreme da se počastite finom kafom.
Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da malo više uživate u svom Electrolux aparatu za kafu. Ne znamo koliko je sati kod vas, ali se nadamo da će vas ovaj vodič podsetiti da je pravo vreme da se počastite finom kafom.