Indukcijska ploča za kuvanje bez zona - kako započeti

Ažurirano 14.4.2022. 11.23

Lako je započeti s vašom indukcijskom pločom bez zone Electrolux TotalFlex. Ovde ćete pronaći neke od ključnih karakteristika i funkcija, sa savetima za čišćenje i savetima o boljoj energetskoj efikasnosti i održivosti u kuhinji.

TotalFlex

Reagujući na dodir, TotalFlex nudi maksimalnu fleksibilnost, potpunu kontrolu i tečno iskustvo kuvanja na vašoj indukcijskoj ploči bez zone. Kad je uključeno, možete kuvati bilo gdje na površini, a to će otkriti većinu vaših lonaca i tava za najbolju indukcijsku snagu. Bez obzira na veličinu vašeg lonca ili tave - od velike paele do dugih ribljih posuda - na ploči za kuvanje nalazi se udobno mesto.

ActiveTouch

Najbolje indukcijske ploče su intuitivne. Jednostavno uključite ploču za kuvanje i stavite posudu na staklo, a odgovarajuća kontrola će se automatski upaliti, pokazujući koje se zone za kuvanje koriste. Jednom odabrani, videćete temperaturu i nivo snage crvenom bojom, a ostatak ostaje u beloj. LED pozadinsko osvetlenje pokazuje gde se nalazi posuđe, pružajući potpunu kontrolu i fleksibilnost prilikom kuvanja.

Funkcija mosta

Funkcija Bridge omogućuje vam kombinovanje dveju zona za kuvanje u jednu veliku zonu za kuvanje. Savršeno za planchas ili pravougaone posude za pečenje. Kada metalnu posudu ili lonac postavite na staklenu indukcijsku ploču, ploča će otkriti da tiganj pokriva dvije toplotne zone. Ikona funkcije Bridge pojavit će se automatski. Dodirnite jednom da kombinujete zone za kuvanje, tako da možete koristiti jedan regulator za podešavanje snage i vremena obroka.

Ako se iz nekog razloga ikona mosta ne pojavi, odaberite ručni način kuvanja. Ovi načini uključuju: centralnu, vertikalnu, vodoravnu i standardnu ploču za kuvanje. Pokazatelji zone kuvanja automatski će se promeniti kako bi prikazali moguće kombinacije, bez obzira na veličinu posude.

Bez obzira na vašu konfiguraciju kuvanja ili nivo snage, važno je držati sve lonce i tave na površini bez prekrivanja korisničkog interfejsa vrućim jelima.


Saveti za održivost

Pomoću indukcijske ploče za kuvanje bez zone možete poduzeti nekoliko koraka kako biste postigli veću trajnost tiokom postupka kuvanja. Pomoću pametnog, efikasnog Eco Timer-a odaberite vreme kuvanja koje će vam trebati i ploča će se deaktivirati, koristeći preostalu jačinu toplote i snage kako biste osigurali da je vaš obrok pravilno završen. Ova je funkcija odličan način za uštedu energije, a istovremeno da budete efikasni.

Još jedan važan i jednostavan savet za veću trajnost je korištenje poklopca tokom ključanja ili prženja. To vam omogućava brže zagrevanje ili korišćenje preostale toplote.

Dečija brava

Još jedna karakteristika indukcijske ploče bez zone koja se u kuhinji pokazuje sigurnijom od plinske ploče je dečja brava. Dečija brava vam daje kontrolu nad izlaganjem toploti sa površine ili neželjenom upotrebom same indukcione ploče.

Saveti za čišćenje

Jednostavno je očistiti indukcijsku ploču bez zone i održavati je u najboljem stanju. Počnite s čišćenjem površine nakon svake upotrebe i pobrinite se da posuđe ima čisto dno. Za svakodnevno izlivanje na površinu ploče za kuvanje jednostavno stavite mokru krpu preko mrlje da omekša osušena hrana ili tečnost i završite keramičkim sredstvom za čišćenje stakla. Kada koristite sredstvo za čišćenje, izbegavajte proizvode s abrazivnim kemikalijama ili visokom kiselošću, koji će oštetiti crnu površinu. U redu je koristiti oštricu britve na ploči za kuvanje. Samo pazite da bude čist i oštar.

Odmah ukloniti sa površine: rastopljenu plastiku, plastičnu foliju, šećer ili hranu sa šećerom.

Uklonite kad je ploča hladna: prstenovi kamenca, vodeni prstenovi ili mrlje od masti vlažnom krpom i neabrazivnim sredstvom za čišćenje stakla. Sjajnu metalnu boju možete ukloniti s crne površine rastvorom vode i octa i mekom krpom.

PowerBoost

Simbol "P" na ploči za kuvanje odnosi se na značajku PowerBoost. Mnogo brže od plina, ova funkcija vam daje potpunu kontrolu nad indukcijskom pločom za kuvanje, pružajući veliku količinu toplote u kratkom vremenskom periodu, omogućavajući vam gotovo trenutno ključanje vode. Savršen je za zadatke poput kuvanja krompira i drugih poslova brzog kuvanja, poput pečenja mesa. Zbog njegove brzine i snage važno je biti oprezan kada koristite ulje i ne ostavljati posudu bez nadzora.


Zakažite posetu
Zakažite posetu

U regionu ste gde nudimo fiksnu cenu popravaka outem naših ovlašćenih servisa. Ispitujemo opremu i rešavamo kvarove na uređaju, uključujući i potrebne rezervne delove.