Индукционе плоче за кување без уземљења

Ažurirano 14.7.2023. 12.55

Odnosi se na

- ПНЦ бр. 949492519 - ЛИБ60420ЦК

- ПНЦ бр. 949492530 - ЛИБ60424ЦК

- ПНЦ бр. 949492531 - ЕИБ60420ЦК

Rešenje

Индукционе плоче за кување морају стандардно имати одговарајући број фаза, у зависности од спецификације уређаја, неутрални и заштитни проводник. На срећу, захваљујући технолошком напретку, на тржишту су се појавиле индукционе плоче за кување које не морају бити уземљене, а нуде ефикасност и сигурност. У овом чланку ћемо детаљније погледати рад и предности индукционих плоча за кување без тла. Такође ћете наћи предности коришћења ових плоча за кување и факторе које треба узети у обзир при избору најбољег модела за вашу кухињу.

Када је потребно уземљење за повезивање индукционе плоче?

На тржишту ћете наћи многе индукционе плоче за кување које захтевају прикључак на уземљену електричну инсталацију. Препоручује се да такве уређаје прикључи искључиво квалификовани електричар или наш овлашћени сервисер.

Електрична кола која се користе у уређају захтевају довољну количину енергије за правилан рад. Максимална потрошња енергије неких панела је чак 11.0000 В, па их је потребно адекватно заштитити од пренапона и струјних удара. У ту сврху се користе изолациона решења и осигурачи.

На типској плочици индукционе плоче за кување која захтева уземљење, наћи ћете симбол електричне заштите 1. класе Симбол 1. класе изолације електричних уређаја.

Ако желите да сазнате више о класама електричне заштите, погледајте овај чланак.

Индукционе плоче које спајате без уземљења

У понуди Елецтролука наћи ћете индукционе плоче за кување које не захтевају уземљење. Поред тога, један од њих је прилагођен за директно повезивање на утичницу са утикачем.

У индукционим плочама за кување ЛИБ60420ЦК, ЕИБ60420ЦК, ЛИБ60424ЦК користили смо додатне изолационе заштите , захваљујући којима су плоче за кување добиле 2. класу изолације (Заштита електричних уређаја). Ово решење гарантује довољно висок ниво сигурности од струјног удара.

Уређаје са класом изолације ИИ карактерише употреба ојачане изолације, која обезбеђује заштиту од директног и индиректног контакта. Пошто се користи појачана или додатна изолација, није потребно спајати кућиште уређаја на заштитни проводник за уземљење.

Симбол изолације класе ИИ, који ћете наћи на натписној плочици за плочу која не захтева уземљење: Симбол ИИ класе изолације електричних уређаја


Пример ознаке података на уређају који не мора да буде повезан са земљом:

Слика која приказује текст, фонт, гас, показни знак Опис се аутоматски генерише

Испод ћете наћи ове моделе заједно са њиховим спецификацијама:

Индукционе плоче без уземљења које спајате на једну или две фазе - ЕИБ60420ЦК и ЛИБ60420ЦК

Снага плоче [В]: 6900

Напон панела/веза : 220-240В/400В2Н

Изглед поља:

ЕИБ60420ЦК и ЛИБ60420ЦК плоче треба да повеже квалификовани електричар или сервисер

Инсталациони дијаграм, упутство за употребу и тачне информације можете пронаћи на страници уређаја:

Индукциона плоча без жице за уземљење коју спајате утикачем - ЛИБ60424ЦК

Снага плоче [В] : 3600

Напон / прикључак : 230 В 1Н

Изглед поља:


Плочу ЛИБ60424ЦК повезујете утикачем - ако је кабл искључен са плоче, мора га прикључити електричар. или овлашћени сервисер .

Инсталациони дијаграм, упутство за употребу и тачне информације можете пронаћи на страници уређаја:


Нема заштитног проводника - начини повезивања индукције на електричну инсталацију?

Индукционе плоче без уземљења које спајате на две фазе - ЕИБ60420ЦК и ЛИБ60420ЦК

Можете спојити обе индукционе плоче чак и ако живите у кући, стамбеној згради или стамбеној згради где нема жице за уземљење. Кабл који се испоручује са уређајем има 4 жице на једној страни које електричар треба да повеже директно на инсталацију и 4 жице на другој страни за повезивање на плочу за кување . Због максималног нивоа снаге, плоче ЕИБ60420ЦК и ЛИБ60420ЦК се препоручују да се повежу на два одвојена фазна проводника - две фазе напона од 230 В. (380В)

НЛ (трећа шема на слици испод) важи само за уређаје који су повезани у Холандији , немојте користити ову шему у другим земљама !

Шема:Индукциона плоча без жице за уземљење коју спајате утикачем - ЛИБ60424ЦК

Индукциону плочу ЛИБ60424ЦК можете прикључити само на једнофазну инсталацију са утикачем. У комплету са уређајем добијате кабл са утикачем - у зависности од дизајна, може се причврстити на таблу или испоручити засебно (у овом случају потребна је интервенција овлашћеног електричара).


Шема:


Које посуђе треба користити на индукционој плочи?

Инфи вок тигањ је један од ретких вока који вам омогућава да користите индукциону технологију која штеди енергију за загревање и пржење. Иновативна основа вам омогућава да на погодан начин мешате пржену храну, а индукциона топлота загрева вок тигањ брже од плинске пећи. Тигањ је ефикасан и функционално конструисан. Захваљујући посебној површини, не додирује плочу, тако да није огребана. Има способност да прецизно контролише јак извор топлоте. Савршено за пржење и кување на отвореној ватри.


Инфи Грилл плоча за роштиљ вам омогућава да уживате у укусу хране са роштиља током целе године. Претворите плочу за кување у простор за роштиљ и уживајте у одличном укусу вашег Планцха роштиља током целе године. Припремите сочне одреске, ароматично поврће и свеже морске плодове - кад год желите. Нелепљиви премаз омогућава коришћење мање масти и кување здравија јела одличног укуса. Нелепљиви премаз чини чишћење веома лаким, омогућавајући вам да проведете више времена са породицом и пријатељима.


Елецтролук сет посуђа је троделни сет посуђа. Састоји се од тигања (24 цм) и два лонца (16 цм, 20 цм). Све што вам је потребно за припрему укусних јела. Предности Без обзира да ли користите индукциону, радијацијску или гасну плочу за кување, наше посуђе од нерђајућег челика спремно је за кување на било којој од њих. Посуђе и прибор за кување можете пронаћи у нашој онлине продавници.

На страници  Попис Елецтролуџ сервисних партнера  можете пронаћи контакт информације свих наших овлашчених сервиса

Zakažite posetu
Zakažite posetu

U regionu ste gde nudimo fiksnu cenu popravaka outem naših ovlašćenih servisa. Ispitujemo opremu i rešavamo kvarove na uređaju, uključujući i potrebne rezervne delove.