Kako koristiti funkciju FlexiBridge na Electrolux indukcionoj ploči

Ažurirano 12.6.2024. 12.51

Pomoću funkcije Electrolux FlexiBridge možete prilagoditi levu površinu indukcione ploče različitim veličinama zona za kuvanje. Izaberite ili dve zone srednje veličine, malu i veliku zonu ili jednu izuzetno veliku zonu. Idealno kada istovremeno koristite razne posude za kuvanje.

Ovu funkciju možete pronaći na odabranim modelima Electrolux indukcionih ploča.


Podešavanje zona za kuvanje

Postoje tri opcije:

1. Dve zone iste veličine 

2. Jedna mala i jedna velika zona

3. Jedna izuzetno velika zona

Pritisnite da prebacujete između mogućih rasporeda zona. Indikator pokazuje koji režim je izabran.


Opcija 1: Dve zone za kuvanje iste veličine

Dve zone jednake, srednje veličine. Ovo je podrazumevani režim prilikom uključivanja ploče za kuvanje. Podesite nivo toplote za svaku zonu zasebno koristeći dve kontrolne trake s leve strane.

Stavite posuđe odgovarajuće veličine u sredinu prostora za kuvanje radi optimalne raspodele toplote.


Važno: Ne stavljajte posuđe između zona.


Opcija 2: Jedna mala i jedna velika površina za kuvanje

Dve zone; jedna mala na donjem kraju ploče za kuvanje i jedna velika na gornjem kraju ploče za kuvanje. Podesite nivo toplote za svaku zonu zasebno koristeći dve kontrolne trake s leve strane.  

Stavite posuđe odgovarajuće veličine u sredinu prostora za kuvanje. Posuđe treba da pokrije najmanje dva od tri povezana dela. Ako koristite posuđe previše male veličine u velikom prostoru za kuvanje, displej će početi da treperi, a zona će se isključiti nakon 1 minute. 


Opcija 3: Jedna izuzetno velika površina za kuvanje 

Jedna velika zona koja pokriva celu levu stranu vaše ploče za kuvanje. Idealno za kuvanje s većim posuđem, poput planča-gril roštilja. Podesite nivo toplote pomoću naznačene kontrolne trake.  

Stavite posuđe u prostor za kuvanje. Posuđe treba da pokrije najmanje tri od četiri povezana dela. Ako koristite posuđe previše male veličine u velikom prostoru za kuvanje, displej će početi da treperi, a zona će se isključiti nakon 1 minute. 


Za više informacija o svom konkretnom modelu indukcione ploče pogledajte uputstvo za upotrebu.    

Sada kada ste saznali kako da koristite FlexiBridge funkciju, možda želite da saznate više o ostalim funkcijama na svojoj indukcionoj ploči.