Kako očistiti Electrolux indukcionu ploču

Ažurirano 27.3.2024. 13.22

Electrolux indukcione ploče se lako čiste i održavaju. Indukciona tehnologija prenosi toplotu direktno na posuđe, a ne na površinu ploče za kuvanje, smanjujući verovatnoću da će prosuta hrana izgoreti kao na keramičkim i gasnim pločama za kuvanje.


1. Pobrinite se da su sve zone za kuvanje hladne.

2. Koristite strugač ploče za kuvanje za kuvanje da biste uklonili ostatke hrane ili tvrdokorne mrlje. Obavezno odmah uklonite sve plastične ili šećerne materije.

3. Koristite meku, vlažnu krpu i sredstvo za čišćenje ploče za kuvanje; preporučujemo Vitro Care. Ne koristite abrazivne materijale za čišćenje, kao što su abrazivna sredstva za čišćenje ili jastučići za čišćenje, jer oni mogu da izgrebu površinu.

4. Obrišite ploču za kuvanje mekom, suvom krpom. 


Ako imate indukcionu ploču za kuvanje sa integrisanim aspiratorom za ekstrakciju, takođe morate redovno da čistite i regenerišete filter.Dobro je znati

  • Uvek koristite posuđe sa čistom donjom stranom. 
  • Obrišite indukcionu ploču nakon svake upotrebe kako biste je održali u vrhunskom stanju. 
  • Većina prosutih materija, kao što su vodeni prstenovi ili fleke od masti, može se obrisati kada se ploča ohladi.  
  • Koristite funkciju zaključavanja kako biste izbegli slučajno uključivanje ploče za kuvanje tokom čišćenja. Saznajte više o tome kako da koristite funkciju zaključavanja.Za više informacija o svom konkretnom modelu indukcione ploče pogledajte uputstvo za upotrebu.