Keramički dodaci za čišćenje stakla / staklenih ploča s promenama boje

Ažurirano 19.1.2021. 08.31

problem

Uzrok i rješenje

Izgorelu prljavštinu teško je ukloniti

Supstance koje sadrže šećer sagorevaju se u caklini.

  • Pregrijani šećer i hrana sa šećerom mogu izgoreti u caklini.
  • Očistite emajliranu ploču na sledeći način:
  1. Snažno spaljene ostatke hrane s površine tanjira uklonite strugačem.
  2. Očistite ploču tečnom kremom za struganje i grubim sunđerom.
  3. Temeljno protrljajte površinu.
  4. Obrišite ploču čistom vodom.
  5. Postavite ploču na najjače podešavanje temperature da biste sagoreli bilo kakvu zaostalu materiju / hranu.

Savjet: Jednu po jednu spalite zonu za kuvanje.


Svetla / prazna površina na ploči

Ploče se zaprljaju tokom upotrebe.

  • Površina tanjira s vremenom postaje svetlija zbog stavljanja i uklanjanja posuđa. Pločice se mogu vratiti u izvornu boju.
  • Nanesite sredstvo za čišćenje ploče koje možete naručiti kod ovlašćenog servisera. Prije nanošenja, ploče za kuvanje je potrebno temeljno očistiti i osušiti.

Rust

Hrana često ključa.

Ako su ploče često vrele zbog vrenja i ne čiste se odmah nakon toga, preostala vlaga doprinosi koroziji ploče.

Da biste izbegli ključanje, prilikom kuvanja koristite manje vode.

Krompir i drugo povrće skuvajte u 1-3 ml vode. Količina vode zavisi od veličine zone za kuvanje.

  • Pri kuvanju u maloj zoni koristite 1 ml vode (promjera 14 cm).
  • Za kuvanje u srednjoj zoni koristite 2 ml vode (promjera 18 cm).
  • Pri kuvanju u velikoj zoni koristite 3 ml vode (promjera 21 cm).

U posudu za kuvanje sipajte vodu u povrće. Pokrijte posudu poklopcem za nepropusnost. Okrenite zonu za kuvanje na najjače podešavanje. Nadgledajte posudu za kuvanje.
Kada para počne izlaziti iz poklopca, smanjite je na najnižu moguću postavku (obično 3 ili 4, ovisno o tome koliko postavki ima). Izračunajte vreme kuvanja od trenutka kada je postavka promenjena. Kad je kuvanje gotovo, podignite poklopac i proverite je li povrće meko. Produžite vreme ako je potrebno. Važno je da ga čuvate pokrivenog tokom kuvanja.

Ova metoda štedi energiju i vodu.

Ploče su mokre.

Ako se ploče nakon čišćenja ne zagrevaju, vlaga od čišćenja uzrokovaće koroziju na ploči.

Nikada ne stavljajte poklopce na vruću ploču pre nego što se tanjiri potpuno osuše.

Ploče nisu bile redovno zaštićene od korozije.

Lepljene ploče su izrađene od livenog gvožđa. Ploče se mogu vremenom nagrizati ako nisu redovno zaštićene od korozije.

Zaštitite ploče od korozije na sledeći način:

  1. Pazite da se ploče temeljno očiste i osuše.
  2. Na ploče nanesite tanki sloj neutralnog ulja. Obavezno nanesite ulje na celu ploču.
  3. Okrenite ploče na najjače podešavanje 3 minute.

Cover

Ostaci vlage ili sredstva za čišćenje.

Keramička staklena ploča navlažila se tokom grejanja i / ili na ostacima postoje ostaci sredstva za čišćenje.

Nakon čišćenja keramičke staklene ploče prvo je obrišite vlažnom krpom da uklonite ostatke sredstva za čišćenje. Zatim obrišite suvom krpom. Važno je da se ploča osuši kada je uključena.

Srebrni tragovi

Prenos aluminijuma iz posuđa za kuvanje .

Moguće je sa aluminijskim posudama i čeličnim posudama sa dvostrukim dnom. Na gornjoj strani staklene ploče pojavljuju se mrlje.

Da biste uklonili mrlje, uradite sledeće:

  • Na umazani prostor nanesite nekoliko kapi sredstva za čišćenje keramičkog stakla.
  • Snažno trljajte mrlju kuhinjskom krpom i prstima.
  • Kako mrlja postepeno nestaje ili bledi, tako će se kao siva mrlja prenijeti na kuhinjsku krpu.
  • Ponovite tretman ako je potrebno.