Ispecite bolji hleb uz pomoć pare

Ažurirano 24.9.2021. 07.40

Otkrijte kako para uzdiže vaše pečenje. Parna rerna omogućuje savršeno okruženje za proveru testa i daće vašem hlebu hrskavu koricu i meku sredinu.Uzmite pečenje dalje

Parna rerna otvara vam sasvim novi svet aromatičnog, prozračnog hleba s hrskavom zlatno-smeđom koricom. Već počinje kada se diže dok para stvara ravnomernu temperaturu, savršenu za dizanje testa. Prilikom pečenja, para stvara hrskavu koricu jer stvara vlažnu površinu na hlebu, a unutrašnjost će zadržati vlažnom.


Dokazuje

Upotreba pare za proveru testa je fantastična jer imate savršenu i ujednačenu temperaturu da se testo diže. To znači da će se testo brže i ravnomernije dizati. Ovo je odlično za sva testa, ali posebno za kiselo testo jer ćete dobiti više i ne tako gusto testo kao što je dokazano na sobnoj temperaturi.

Možete koristiti pare za prvo, ali definitivno za drugo, ustajanje. Kad se hleb ili peciva dižu, para pomaže da hleb bude svetliji s više vazduha. Temperatura zavisi, ali oko 25-30 ° C je dobro, uglavnom je toplije što se brže diže - a ne morate pokriti testo kad se diže u parnoj rerni. (Isprobajte našu funkciju "Dizanje testa" sedeći put kada pečete).


Pečenje

Naučiti kako uz pomoć pare peći u rerni i peći hleb u parnoj peći nije teško, a daje odličan rezultat. Upotreba pare na početku procesa pečenja čini hleb hrskavijim na površini. To je zbog toga što para (ili voda u suštini) stvara vlažnu površinu što će joj pomoći da se ravnomernije ipeče.

Kada završite sa suvom toplotom, mokra površina će postati još krhkija nego ako ste od početka koristili samo suvu toplotu. Para će takođe pomoći da se zadrži vlažan u hlebu - nema više suvog i gustog hleba. (Ako koristite neku od vaših peći na paru, pokušajte sa funkcijom "Pečenje hleba".)


Peći zanatski hleb kod kuće

Pecite sjajni hleb pritiskom na dugme. Rerne SteamBake koriste paru za dizanje testa, brzo podizanje, pa čak i za prozračne unutrašnje vlage. Kako bi se dodao završni dodir savršenstva, uvodi se redovna suva toplota da kora postane hrskava i zlatno smeđa.


Otkrijte naše rerne SteamBake