Jučerašnji obrok kao da je upravo pripremljen

Ažurirano 16.1.2023. 12.32

Zahvaljujući regeneraciji parom, svašta ćete čuti o ostacima jučerašnjeg obroka, recimo, da je fino, slasno i ukusno!

Jasno nam je da se niko preterano ne raduje ostacima. Kad je bio sveže pripremljen, taj je obrok bio pravo uživanje za vaše nepce. Ali je sada to jučerašnja večera... Šta ako možemo učiniti da vaše jelo ima isto tako dobar ukus kao da je tek pripremljeno? To možete postići uz funkciju za regeneraciju parom kojom su opremljene Electrolux parne rerne.

Zahvaljujući regeneraciji parom, namirnice možete podgrevati bez gubitka ukusa. Nežno kruženje pare sprečava isušivanje namirnica, koje zadržavaju svoju teksturu. Podgrejana jela ponovo imaju ukus tek pripremljenog obroka. 

Regeneracija parom omogućuje praktično zagrevanje namirnica direktno na tanjiru. Jednostavno, u postavkama odaberite „specials” i zatim regeneraciju parom. Lazanje postavite na rešetku na drugom nivou i ostavite u rerni 15 do 20 minuta. Sada možete da uživate u ostacima obroka kao da je upravo pripremljen.

Prilikom regeneracije parom i podgrevanja uopšte, imajte na umu da je različitim namirnicama potrebno različito vreme da bi se u potpunosti zagrejale i bile spremne za jelo. Na primer, perad i drugo meso potrebno je duže grejati nego povrće. Odaberite pravo vreme podgrevanja u zavisnosti od namirnica koje pripremate da biste sigurno uživali u ostacima obroka odličnog ukusa.