Kako se koristi funkcija AquaClean za čišćenje vaše Electrolux rerne

Ažurirano 20.6.2024. 11.42

Брисање паре крпом за суђе у рерни

Čišćenje rerne ne mora da bude zadatak kojeg se užasavate. Funkcija AquaClean dostupna na izabranim Electrolux rernama eliminiše muku održavanja rerne čistom. Ona prethodno tretira prosutu hranu i fleke od prskanja kako biste lakše mogli da uklonite tvrdokorne ostatke hrane. Uživajte u održavanju rerne bez napora s funkcijom AquaClean.

Različiti modeli Electrolux rerni imaju različite funkcije za čišćenje koje olakšavaju zadatak čišćenja. Pogledajte svoje uputstvo za rernu kako biste saznali koje funkcije postoje da vam olakšaju čišćenje rerne.Šta je AquaClean i zašto treba da ga koristim?

AquaClean koristi paru za uklanjanje ostataka masnoća i hrane s površine u rerni. Jednostavno sipajte vodu na dno rerne i pokrenite određen ciklus za kuvanje (ne ciklus za čišćenje) kako bi se proizvela para i kako bi se ostaci hrane omekšali. Ovo olakšava brisanje rerne nakon što se ohladi.

Kako se koristi funkcija AquaClean

1. Sipajte 200 ml vode direktno u obeleženi prostor na dnu rerne Napomena: nemojte sipati vodu u posudu za vodu, ako vaš model rerne ima
2. Izaberite podešavanje TrueFan . Ako vaš proizvod ima dugme SteamBake, posebno dugme na kontrolnom panelu s ikonom pare,

takođe pritisnite i to dugme.

3. Podesite temperaturu na 90 °C.

4. Ostavite rernu da radi 30 minuta.

5. Isključite rernu i ostavite je da se ohladi.

6. Kada se rerna ohladi, obrišite unutrašnje površine rerne mekom krpom.


Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete pronaći ovde.

Sada kada ste naučili sve što ima da se nauči o funkciji AquaClean, možda želite da saznate više o održavanju čistoće rerne. Kliknite ovde da vidite pregled čišćenja i održavanja svoje rerne.