Kako se koristi funkcija parnog čišćenja na vašoj Electrolux parnoj rerni

Ažurirano 20.6.2024. 11.44

Чишћење паром у акцији у рерни

Više nema potrebe da se užasavate čišćenja rerne. Parno čišćenje je funkcija za samočišćenje na vašoj Electrolux parnoj rerni koja rešava ovaj zadatak za vas i efikasno čisti vašu rernu. Održavajte svoju rernu čistom bez napora tako što ćete redovno pokretati program Čišćenje parom. 

Različiti modeli rerni imaju različite funkcije za čišćenje koje olakšavaju zadatak čišćenja. Pogledajte svoje uputstvo za rernu kako biste saznali koje funkcije postoje da vam olakšaju čišćenje rerne.Šta je parno čišćenje i zašto bi trebalo da ga koristite?

Parno čišćenje je funkcija čišćenja pomoću pare koja je dostupna na svim našim parnim rernama. Para omekšava masnoću ili ostatke hrane, zahvaljujući čemu možete lakše da očistite svoju rernu. Postoje dva različita programa za parno čišćenje, u zavisnosti od vaših potreba – blago čišćenje ili intenzivnije čišćenje.

Redovno parno čišćenje rerne predstavlja odličan način da održavate čistoću unutrašnjosti svoje rerne, jer pomaže da se ostaci hrane uklone s površine rerne. Druga pozitivna strana parnog čišćenja je ta što je dobro za životnu sredinu jer koristi manje energije od drugih programa za čišćenje. To je stoga što ciklus parnog čišćenja ne zahteva izuzetno visoke temperature tokom dužih perioda.

Sve Electrolux rerne s parnim čišćenjem imaju integrisane podsetnike koji vas obaveštavaju kada je neophodno izvršiti čišćenje kako bi se nastavile optimalne performanse. Podsetnici se mogu omogućiti i onemogućiti u meniju za podešavanja.Kako se koristi funkcija parnog čišćenja

Pre pokretanja programa čišćenja

1. Pobrinite se da rerna bude hladna

2. Izvadite svu dodatnu opremu i sve odvojive bočne rešetke

Uključivanje programa za parno čišćenje

1. Napunite posudu za vodu do maksimalnog nivoa

2. Izaberite ČIŠĆENJE u MENIJU

3.  Izaberite između PARNO ČIŠĆENJE i PARNO ČIŠĆENJE PLUS

  • Parno čišćenje: 30 minuta za blago čišćenje
  • Parno čišćenje Plus: 75 minuta za normalno čišćenje – poprskajte unutrašnjost deterdžentom pre početka. Preporučujemo da koristite sprej za čišćenje rerni i mirotalasnih rerni.


4. Pratite uputstva na displeju da pokrenete program. Ako rerna počne da pišti dok je program u toku, potrebno je da dopunite posudu za vodu.

5. Kada se ciklus čišćenja završi, oglašava se zvučni signal

Nakon što se program za čišćenje parom završi

1. Isključite rernu

2. Kada se rerna ohladi, osušite unutrašnjost rerne mekom krpom i vratite bočne rešetke i dodatnu opremu

3. Ispraznite preostalu vodu iz posude za vodu

4. Ostavite vrata otvorena i sačekajte dok se unutrašnjost rerne ne osuši

VAŽNO

  • Ostavite rernu da se potpuno ohladi pre nego što pokrenete program. Ako je rerna vruća, para neće raditi dovoljno brzo.
  • Dok je ova funkcija aktivna, lampica je isključena


Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete pronaći ovde.

Sada kada ste naučili sve što ima da se nauči o funkciji parnog čišćenja, možda želite da saznate više o održavanju čistoće rerne. Kliknite ovde da vidite pregled čišćenja i održavanja svoje rerne.