Kako se koristi funkcija „Regeneracija parom” na Electrolux parnoj rerni

Ažurirano 13.6.2024. 13.05

Food in pan on countertop

Para zagreva ostatke jučerašnjeg obroka bez isušivanja, pa hrana ima isti ukus kao da je upravo pripremljena. Nikada nije bilo toliko lako voditi zdrav i odgovoran život kao sada kada pri ruci imate parnu rernu. Nema više bacanja hrane. Electrolux parne rerne imaju funkciju „Regeneracija parom”, program dizajniran posebno u ovu svrhu.


Šta je funkcija „Regeneracija parom” i zašto bi trebalo da je koristite?

„Regeneracija parom” je funkcija kuvanja na pari koja je prilagođena podgrevanju preostale hrane. Para sprečava isušivanje površine, a nežnim i ravnomernim kruženjem toplote hrana izgleda i ima isti ukus i miris kao da je upravo pripremljena.

Funkcija „Regeneracija parom” se može koristiti za podgrevanje hrane direktno na tanjiru. Istovremeno možete podgrevati više tanjira, koristeći više rešetki.

1. Izaberite PODEŠAVANJE > SPECIALS > REGENERACIJA PAROM na svojoj rerni.

2. Stavite svoje namirnice u rernu.

3. Vreme odredite na osnovu hrane koju pripremate. Različitim namirnicama potrebno je različito vreme da bi se u potpunosti zagrejale i bile spremne za jelo. Na primer, živinu i drugo meso potrebno je duže grejati nego povrće.


Saveti i trikovi

  • Odaberite pravo vreme podgrevanja u zavisnosti od namirnica koje pripremate da biste sigurno uživali u ostacima obroka odličnog ukusa.
  • Možete podgrejati ceo obrok parom, ali je najbolje kada se hrana podeli na manje porcije. Na primer, umesto stavljanja celog pileta u rernu – manji komadi će ispasti bolje.
  • Para je posebno dobra za jela kao što su kiš ili lazanje. Dodatna vlaga sprečava da ovakva hrana postane suva i gumena, što se obično desi kada se podgreva na neki drugi način.


Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete pronaći ovde.

Pošto ste sada saznali sve što je potrebno o podgrevanju parom, možda biste želeli da naučite nešto više o kuvanju na pari.