Kako se koristi Steamify® na vašoj Electrolux parnoj rerni

Ažurirano 13.6.2024. 13.24

Храна кувана на пари у парној рерни

Zanima vas kuvanje na pari ali niste sigurni kako da počnete? Pustite funkciju Steamify® da vas vodi. Steamify® čini pripremu zdravih i ukusnih obroka kod kuće lakšom nego ikad. Ovu funkciju možete pronaći na izabranim modelima Electrolux rerni.

Šta je Steamify® i zašto treba da ga koristim?

Većina ljudi nije upoznata s brojnim prednostima koje nudi kuvanje na pari. Kuvanjem na pari čuvaju se hranljive materije, vitamini, boje i ukusi. Vaši obroci će sadržati manje masnoća jer se koristi manje ulja, a prirodni sokovi se zadržavaju bez napora. Kada kuvate na pari, možete da uživate u zdravijim i sočnijim obrocima.

Steamify® je funkcija koja čini kuvanje na pari lakšim nego što možete da zamislite. Zahvaljujući funkciji Steamify®, nema potrebe da menjate način na koji pripremate hranu ako ste dosad koristili vruć vazduh ili gornji i donji grejač. Ne morate da razmišljate kako i kada da dodate paru, vaša rerna sama dodaje savršenu količinu pare u pravo vreme. Steamify® može da zameni skoro sve vaše uobičajene navike tokom kuvanja i pruži vam ukusnije obroke uz minimalne napore.

Kako se koristi Steamify®

Jednostavno izaberite funkciju Steamify® i podesite temperaturu pomoću klizača na displeju. To bi trebalo da bude temperatura koju obično koristite kada pripremate jela na vruć vazduh, ili kako je navedeno u receptu. Na osnovu temperature, rerna automatski određuje nivo pare koji je potreban.

1. Pritisnite ikonu Steamify® na displeju

2. Podesite temperaturu klikom na temperaturu na displeju. Pomerite klizač na odgovarajuću temperaturu
3. Pritisnite START da započnete proces pripreme
4. Pratite uputstva na ekranu kako biste dopunili posudu za vodu ako je to potrebno
5. Pritisnite OK

Steamify® čak može da predloži temperaturu na osnovu toga koje rezultate želite da postignete. Kako pomerate klizač za temperaturu, rerna pokazuje očekivane rezultate na različitim temperaturama:

  • 50–100 °C – Para za parenje
  • 105–130 °C – Para za dinstanje
  • 135–150 °C – Para za hrskavost
  • 155–230 °C – Para za pečenjeОсоба мења подешавања на парној рерни

Saveti i trikovi

  • Kada pripremate jela koja zahtevaju temperaturu od 135 °C i višu, podesite željeno vreme kuvanja tako da možete u potpunosti da iskoristite proces kuvanja u više koraka koji nudi Steamify®
  • Kada koristite paru da dobijete hrskavu površinu na jelu i podesite tajmer, roštilj funkcija će se automatski uključiti poslednjih nekoliko minuta kako biste dobili savršenu hrskavost
  • Kada koristite paru za pečenje i podesite tajmer, donji grejač će se uključiti poslednjih nekoliko minuta kako biste dobili hrskavu donju stranu jelaZa više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete pronaći ovde.

Sada kada ste naučili više o funkciji Steamify®, kliknite ovde da saznate više o tome kako se kuva na pari.