Napravite zdrave grickalice u svojoj parnoj rerni

Ažurirano 24.9.2021. 08.40

Konzervisana, kisela ili dehidrirana - parna rerna čini zdrave, ukusne zalogaje iz vašeg omiljenog voća i povrća.Napravite grickalicu

Napraviti zdrave grickalice kod kuće je jednostavno, samo odaberite svoje omiljeno voće ili povrće koji su trenutno u sezoni. Zatim ih pokušajte sačuvati ili dehidrirati. Konzervisano voće odlično je na kaši za doručak ili kao podnevni međuobrok. Kiselo povrće je odlična strana priloga ili užina pre večere. Kad dehidrirate voće ili povrće, dobijete zdrave zalogaje koje će svi voleti.Konzervisanje ili infuzija voća i povrća

Ako pravite džem ili kisele krastavce, zašto ne biste iskoristili svoju funkciju pare. Prvo proverite da li imate vatrostalne posude, a zatim posude i poklopac parite u Full Steam-u 10 minuta. Nakon kuvanja, izvadite ih (biće vruće!) I pobrinite se da izvučete višak vode tako što ćete ih usmeriti na rešetku.

Sledeći korak je napuniti vatrostalnu posudu onim što želite sačuvati - isprobajte šta je u sezoni u vašem regionu, većina stvari dobro funkcioniše! Jednom napunite, okrenite na poklopcu i uparite u rerni. Vreme varira zavisno od recepta koji napravite, ali kad čujete zvuk klika s poklopca, obično je vreme da izvadite tegle iz rerne.

Kako sačuvati sveže voće i povrće? Postoji mnoštvo različitih recepata, ali opšte je pravilo da posude napunite proizvodima (celim ili naseckanim), nekim začinima ili aromama, a zatim prelijte tečnošću pre nego što ubacite u parnu rernu.


Pravljenje dehidriranih zdravih grickalica

Kada dehidrirate voće i povrće, ne treba vam parna rerna (iako neke od naših parnih rerni Electrolux imaju poseban program dehidriranja), ali to je lep način pripreme zdravih zalogaja koji su ili slatki ili slani. Ispod je jedan od naših favorita, ali isprobajte ga sve što želite ili što imate u sezoni.


Kako dehidrirati voće: Kolač od jabuke

2 Granny Smith jabuke, 1 kašika šećera u prahu


Jabuke tanko narežite koristeći mandolinu.


Stavite kriške na silikonski pleh ili papir za pečenje.


Jabuke pospite šećerom i pecite na 85 ° C (ili koristite program Dehidratacije) 1 ½ sata. Uživajte!


Hrskava, zlatno smeđa i savršeno vlažna

U pećnicama SteamCrisp redovna toplina kombinuje se s parom kako bi vaša jela bila izvana hrskava i zlatno smeđa, dok su unutrašnje vlažne, nežne hranljie materije i ukus savršeno očuvan.


Otkrijte naše rerne SteamCrisp