Naučite osnove kuvanja na pari

Ažurirano 24.9.2021. 07.42

Ne morate biti kuhar da biste kuhali s parom, jednostavno je. Postizanje svežijih kore, vlažnih unutrašnjosti i živo povrće nikada nije bilo lakše. I svaki put nabavite savršenu rižu, leću i žitarice.Pare riže (basmati, paraboiled ili jasmin riža)

Kuhanje riže u parnoj peći nije jednostavno, dobit ćete i bolji rezultat. Riža će svaki put završiti savršeno. Svako zrno će biti ravnomjerno skuvano, ali ne prekuhano, za rezultat će biti lepršav. Ako se sve svodi na pare ili ključanja, više volimo kuhati rižu.


1 dio riže pomiješan sa 1 dijelom vode i prstohvatom soli je sve što trebate.


Stavite sastojke u prikladnu tepsiju.


Pare na Full Steam 100 ° C u trajanju od 20 min. Gotovo!


Parenje leće i ostalih žitarica

Sočiva imaju tendenciju pretvaranja u kašu kada kuhaju u loncu, to se neće dogoditi u parnoj peći, jer para neće prekuhati leću. Leća će također biti hranjivija kada se kuha na pari jer ne isušuje leće kao što vrije voda.

Kako pariti leće: 1 dio crvene leće pomiješan sa 1 dijelom povrća i prstohvatom soli je sve što trebate, sastojke stavite u prikladnu tepsiju. Pare na Full Steam 100 ° C 13-15 min, Gotovo!


Ukusno!

Parjenje je odlična metoda kuhanja za puno zrna. To je jednostavna metoda kuhanja sa ukusnim krajnjim rezultatom. Na primjer, pokušajte kuhati kvinoju, bulgur i cous bisere. Uzmite u obzir vrijeme kuhanja za svaki proizvod kako se razlikuju.


Para čini dobru hranu još boljom

Učinite svoju omiljenu hranu ukusnijom bez dodatnog napora. Koristite pare dok kuvate povrće, ribu, meso, kruh, pa čak i deserte kako biste postigli one hrskave vani i vlažne unutrašnjosti pune ukusa.


Otkrijte naše rerne SteamBoost