Učinite svoje blagdanske klasike još ukusnijima uz pare

Ažurirano 24.9.2021. 08.43

Sezona odmora je izvrsno vrijeme za kuhanje! Provedite vrijeme u kuhinji zajedno sa porodicom ili prijateljima i uživajte u dugim večerama zajedno.Parenje mesa

Koje meso možete pariti? Kuhanje u parnoj pećnici je dobro za razne vrste mesa kao što su pršut, svinjski trbuh, govedina ječam, goveđe rame itd. Para pomaže da se vlakna mesa otpušte i postanu mekša, ali bez dijeljenja. Perad, kao što su puretina i piletina, prilično je mršav i para pomaže da meso postane sočno i vlažno. Ispod ćete pronaći nekoliko savjeta i trikova kako pare meso kod kuće.


Šunka

- Za sočnu šunku započnite stavljanjem šunke direktno na rešetku pećnice, s otvorenim pladnjem ispod rešetke.

- S okrenutom stranom kože šunku stavite u Full Steam 100 ° C dok ne postigne osnovnu temperaturu od 70 ° C. (Vrijeme koje vam je potrebno zaista varira ovisno o veličini vašeg pršuta, zbog čega je temperatura jezgre najbolji način za postizanje.) Kada dostigne pravu temperaturu, izvadite je i ostavite da se ohladi.

- Kad se ohladi, premažite šunku onim što više volite. Volimo da miješamo gorčicu i žumanjke, kad je pršut obložen posujemo krušnim mrvicama.

- Zatim pecite na suhom zraku od 175 ° C dok šunka ne porumeni i postane zlatna (treba samo 5-10 min). Ovo je savršeno jelo za pripremu dan ranije.
Turska

- Sjajan način da puretinu dobijete sočnom i hrskavom je prvo je pariti na Full Steam 100 ° C sa nadjevom iznutra.

- Stavite termometar u kost noge i kuhajte dok ne dostigne 68 ° C. (Vrijeme koje vam je potrebno zaista varira ovisno o veličini vaše ćuretine, zbog čega je temperatura jezgre najbolji put.)

- Kada dostigne pravu temperaturu, izvadite je i ostavite da se koža osuši.

- Jednom kada se osuši, namažite cijelu pticu mekanim maslacem i tržite zadnjih 30 minuta u pećnici sa suvim zrakom na 200 ° C da koža postane tamna i hrskava. Carving i uživajte!


Glazirana kratka rebra ili goveđi brk

- Počnite soljenjem kratkih rebara ili bršljana i ostavite da se preko noći namače.

- Pustite na parnoj 100 ° C najmanje 3-4 sata, ovisno o veličini. Za kratka rebra spremno je kada meso počne lako da se odvaja od kostiju. Za đubre je spremno kada možete malim nožem jednostavno prorezati meso. Ostavite da se ohladi. Kratka rebra narežite na kriške između kostiju ili pustite da korpica bude takva kakva je.

- Napravite glazuru sa 1dl smeđeg šećera, 3dl tamnim pivom, 1 kašikom jabukovog sirćeta, 1 kašikom senfa, prstohvatom soli i možda prstohvatom čilija ili čipsom. U loncu pomiješajte šećer i ocat i dovedite do ključanja, dodajte pivo i smanjite dok konzistencija ne postane gusta (otprilike 10-15 min).

- Meso izgladite i zagrejte u rerni. Ovo jelo možete pripremiti dan prije, a prije posluživanja samo glazrirajte i zagrijte.


Sous-vide strane

Sous-vide je savršena metoda kuhanja povrća. Zdraviji je što manje hranjivih sastojaka gubi tijekom procesa kuhanja i ukusnije, jer ćete poboljšati prirodne arome i dobiti bolju teksturu. Uz to, sjajan je način infuziranja povrća.


Celeriac sa braon maslacem, timijanom i limunom

- Ogulite i narežite celer i stavite u vakuum vrećicu zajedno sa brašnom, maslacem timijana, limunovom korom i prstohvatom soli

- Kuhajte u punoj pari na 100 ° C oko 20-25 min. Ohladite i poslužite kako treba, pržite ili peći na žaru


Mrkva u začinima i sok od pomorandže

- Ogulite mrkvu i stavite u vrećicu za vakuum zajedno sa zvjezdanim anisom, čilijem, cimetom i prstohvatom soli.

- Kuvajte u punoj pari na 100 ° C oko 15-20 min. Ohladite i poslužite kako treba, pržite ili peći na žaru. Koristite sok za umak ili preljev.


Kuhati na pari poput profesionalaca

Neka vam SteamPro pećnice uzdižu kuhanje na paru do nivoa. Otkrijte značajke, uključujući Sous-Vide, Povezano kuhanje, koje omogućuje kontrolu vaše pećnice pametnim telefonom, i pomoćnika za kuhanje na pari Steamify. Pećnice SteamPro spremne su za vašu svakodnevnicu ukusnijom.


Otkrijte naše pećnice SteamPro