Započnite s vašom parnom rernom

Ažurirano 24.9.2021. 08.44


Dobrodošli u ukusnije svakodnevice uz paru! Dopustimo da vam pokažemo nekoliko savjeta i trikova kako vaša parna pećnica postiže najbolje u vašem kuhanju.Dobrodošli

Čestitamo vam na parnoj pećnici! Bilo da se radi o novoj kupovini ili ste neko vrijeme imali svoju parnu pećnicu, para je izvrstan način kuhanja. Kad počnete koristiti paru otkrit ćete sami svoje prednosti - ali upoznat ćemo vas i s tim što je para odlična za kuhanje svega, od svakodnevnih obroka do zalogaja, doručka ili večera za posebne prigode.

Dobrodošli u svijet pare!


Kontejner za vodu

Prvo što se razlikuje kod parne pećnice je da kuha s parom. Za to joj je potreban spremnik za vodu koji mora biti napunjen vodom da bi pećnica pravilno radila. Toplina iz pećnice tada vodu pretvara u paru.

Na parnim pećnicama Electrolux spremnik za vodu postavljen je u gornji desni ugao vaše parne peći. Uz očekivanje peći SteamBake, gdje se postavlja u šupljinu na donjem katu pećnice. Bilo kako bilo, osigurajte da ga napunite prije nego što započnete kuhanje.


Nivo pare

Još jedna stvar koja se mora napomenuti su različite razine pare koje možete koristiti za kuhanje, na parnim pećnicama Electrolux nazivaju se Full Steam, Humidity High, Humidity Medium and Humidity Low. Kao općenita smjernica, ovo za što različiti nivoi pare dobro djeluju:

- Full Steam koristi kontinuiranu paru za zdravu i aromatičnu hranu. Idealno za nježno kuhanje sastojaka poput povrća, riže, kuskusa i morskih plodova (ribe, školjke i kozice).

- High Humidity High kombinira vrući zrak s parom za osjetljivo posuđe. Idealno za osjetljiva jela poput kremšuna, flansa, terrina i riba.

- Sredstvo za vlažnost zraka kombinira vrući zrak s parom za nježno pirjanje. Idealno za pečeno meso ili pečenu ribu kao i za pečenje hljeba i slatkih tijesta.

- Vlažnost niska kombinira vrući zrak s parom za sočnu i hrskavu hranu. Idealno za meso, perad, ribu, jela od povrća, kasike, pečeno povrće, kao i torte za pečenje, muffine i kekse.
Para čini dobru hranu još boljom

Učinite svoju omiljenu hranu ukusnijom bez dodatnog napora. Koristite pare dok kuvate povrće, ribu, meso, kruh, pa čak i deserte kako biste postigli one hrskave vani i vlažne unutrašnjosti pune ukusa.


Para čini dobru hranu još boljom

Učinite svoju omiljenu hranu ukusnijom bez dodatnog napora. Koristite pare dok kuvate povrće, ribu, meso, kruh, pa čak i deserte kako biste postigli one hrskave vani i vlažne unutrašnjosti pune ukusa.


Otkrijte naše rerne SteamBoost