Zaslon rerne je crn, na displeju nema lampica

Ažurirano 26.1.2021. 14.33

Problem:

  • Zaslon rerne je crn
  • Na displeju rerne se ne pojavljuju lampice

Odnosi se na:

  • rerna

Rezolucija:

1. Neki modeli rerna s Omega, Vision VCU i Hexagon elektronikom opremljeni su načinom uštede energije za deaktiviranje zaslona u režimu mirovanja.

2. Omega elektronika:

Omega elektronika ima način uštede energije za deaktiviranje zaslona (tamni zaslon, samo u stanju pripravnosti).

  • Istovremeno pritiskajući “gore”2017-11-13_2225.png dugme i dugme sa „satom“2017-11-14_0150.png simbol čini zaslon tamnim (samo u režimu mirovanja).
  • Ako je zaslon mračan, pritisnite tipku „GORE“2017-11-13_2225.png dugme i „sat“2017-11-14_0150.png dugme. Na ekranu će se ponovo prikazati vreme u režimu mirovanja.


Slika 1. Primjer AEG estetike.
Slika 2. Primjer Electrolux-a iz estetike.

Napomena: Budite oprezni s izgledom Electrolux-a, gdje su dva gumba koja se koriste za aktiviranje funkcije vrlo blizu i ponekad se mogu slučajno aktivirati.

3. Vision VCU elektronika:

VCU elektronika ima način uštede energije za deaktiviranje zaslona (tamni zaslon, samo u stanju pripravnosti).

  • Funkcija se može aktivirati / deaktivirati iz izbornika OSNOVNE POSTAVKE, a zatim INDIKACIJA VREME.

Napomena: Ako postoje problemi s tamnim zaslonom u Vision VCU, morate oisključiti opremu sa električne mreže, a zatim je ponovo spojiti da biste resetovali bilo kakve elektroničke probleme pre zamene bilo koje komponente (to je zbog poznatog problema u Vision VCU kod nestanka struje ponekad može i deaktivirati ekran).

4. Šesterokutna elektronika:

Neke verzije elektronike Hexagon imaju režim uštede energije za deaktiviranje ekrana (tamni ekran, samo u stanju pripravnosti).

  • Da biste deaktivirali (na ekranu u stanju pripravnosti) ili ponovo aktivirali funkciju (ekran je isključen u stanju pripravnosti), pritisnite +   i - tipke istovremeno dve sekunde.

Napomena: U nekim verzijama interfejsa Omega, Vision VCU i Hexagon, funkcija za deaktiviranje ekrana (tamni zaslon) nije dozvoljena u softveru za konfiguraciju. Kada postoje problemi s elektroničkim modelima s isključenim zaslonom, morate isključiti opremu iz električne mreže, a zatim je ponovo priključiti da biste resetirali sve elektroničke probleme pre zamene bilo kojih komponenata (to je ponekad i zbog gubitka napajanja na određeno vreme).