Kondenzacija / voda / vlaga sakuplja se u rerni, unutar vrata rerne i između staklenih ploča

Ažurirano 5.11.2020. 15.11

Problem:

  • Kondenzacija / voda / vlaga sakuplja se u rerni, unutar vrata rerne i između staklenih ploča

Odnosi se na:

  • integrisanu rernu
  • samostojeći šporet

Rešenje:

1. Smanjite dovod vlage tokom pripreme hrane.

2. Otvorite vrata odmah nakon završetka postupka pripreme.

3. Izvadite hranu odmah nakon isključivanja rerne.

4. Prethodno zagrejte rernu (zavisno od modela).

5. Obrišite kondenzaciju svaki put kada koristite rernu. Po potrebi pogledajte korisnički priručnik.

6. Obratite se ovlašćenom servisnom centru

Ako gornji saveti ne reše problem, preporučujemo vam da zatražite posetu servisnog inženjera.

Uzrok:

  • Nova generacija rerni je obeležena vrlo dobrim razredom energetske efikasnosti, pa su tako dobro izolovana. U svakodnevnoj upotrebi, na primer, to znači da se tokom pripreme pečenja mora dodati manje vode jer se vlaga uglavnom zadržava u rerni i ne izbacuje se napolju kao u slučaju starijih rerni.
  • Neki su modeli dizajnirani sa sistemom koji koristi paru za proces kuvanja kako bi hrana bila mekša i bistrija na površini. vazduh u rerni neprestano cirkuliše, a para se reciklira. To skraćuje vreme pečenja i potrošnju energije.
  • Dodatni ventilator za hlađenje u rerni ili peći osigurava hladan front, jer se vlaga kondenzuje na najhladnijem mestu, tako da se često mogu primetiti kapljice vode.
  • Vlaga izlazi iz rerne kroz ventilacijske kanale, uključujući vrata.
  • Para može formirati vlagu u odeljku rerne ili na staklenim pločama. To znači da se između dve staklene ploče na vratima mogu pojaviti mrlje i kondenzacija. Mrlje nastaju zbog čestica masti koje reaguju s vazduhom.
  • Vlaga se oslobađa kada se hrana zagreva u rerni, posebno u slučaju zamrznute hrane.
Zakažite posetu
Zakažite posetu

U regionu ste gde nudimo fiksnu cenu popravaka outem naših ovlašćenih servisa. Ispitujemo opremu i rešavamo kvarove na uređaju, uključujući i potrebne rezervne delove.