Vodiči za kupovinu

Pronađite šporet koji savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i konfiguracija

Odaberite šporet zavisno od prostora koji imate na raspolaganju i željenoj konfiguraciji uređaja.

Širina 60 cm – samostojeći šporeti omogućuju vam da kombinujete različite vrste ploča za kuvanje i rerni i odlikuju se velikom fleksibilnošću.

Širina 100 cm – ovi veliki šporeti odlikuju se impresivnim dimenzijama i izvanrednim kapacitetom. Zahvaljujući svojoj širini imaju šest zona za kuvanje umjesto standardne četiri.

Savet profesionalaca: pre nego što odlučite kakvu vrstu ploče i rerne želite za svoj šporet, za savršen odabir pročitajte naš vodič za kupovinu ploča i rerni.

Izvor topline

Zavisno od izvora topline, možete birati između električnog i plinskog šporeta ili pak uživati u prednostima i fleksibilnosti koje nudi kombinacija jednog i drugog.

Plinski šporeti omogućuju vam brzu i preciznu kontrolu topline te su savršen izbor ako vam je potrebna jaka vatra za brzo prženje.

Električni šporeti se lako čiste te posjeduju „pametne“ karakteristike. Zahvaljujući ravnomernoj raspodeli topline u električnim rernama idealni su za pečenje.

Kombinovani šporeti ujedinjuju prednosti električnih i plinskih šporeta.

Kapacitet

Ako kuvate za veliku porodicu ili puno prijatelja, dobro će vam doći šporet velikog kapaciteta. Kapacitet rerne meri se u litrama.

70+ litara – savršeno za veća domaćinstva

40 – 70 litara – najprikladniji za domaćinstvo od 3 ili 4 člana

Većina Electrolux šporeta ima dvostruke rerne, što vam omogućuje istovremeno roštiljanje i kuvanje. Kad pregledavate šporete s dvostrukom rernom, uobičajeno je uporediti njihove najveće odeljke.

Savjet profesionalaca: povećajte kapacitet kuvanja odabirom uređaja s dodatnim držačima za rešetke u rerni.

Potrošnja električne energije

Uštedite na računima za struju i budite ekološki osvešćeni. Energetski razred uređaja određuje se prema energetskoj lestvici od A+++ (energetski najefikasniji razred) do G (energetski najmanje efikasan). Odaberite energetski efikasan šporet, koji pripada energetskom A ili višem razredu.

Odaberite svoj uređaj

Bez obzira na to volite li pripremati obilne večere ili skromne obroke, Electrolux ima savršen šporet upravo za vas.