Vodiči za kupovinu

Pronađite zamrzivač koji najbolje odgovara vašim potrebama

Prostor

Nudimo vam različite vrste zamrzivača – od visokih uspravnih modela te modela za ugradnju ispod radne ploče pa sve do zamrzivača sandučara za odlaganje velike količine hrane.

Standardni uspravni zamrzivači odlikuju se lakoćom organizacije i maksimalnim kapacitetom odlaganja namirnica.

Zamrzivači za ugradnju ispod radne ploče po veličini su kao mašine za sudove te su prikladni za ugradnju ispod radne ploče standardne visine.

Zamrzivači sandučari imaju poklopac umesto vrata te su savršeni za zamrzavanje velikih količina namirnica.

Visina, širina i dubina mogu varirati. Pogledajte celu ponudu kako biste pronašli zamrzivač koji će svojom veličinom biti idealan za vaš dom.

Kapacitet

Koliki kapacitet zamrzavanja vam je potreban? Evo jednostavnog načina da izračunate kapacitet zamrzivača na osnovu broja punih kesa namirnica koje stanu u zamrzivač:

93 litre – 5 kesa

200 litara – 11 kesa

387 litara – 20 kesa

Savet profesionalaca: Odaberite model s MaxiBox fiokom i fleksibilnim unutrašnjim prostorom (FlexiSpace) za lakše odlaganje većih namirnica

Odmrzavanje

Kako se ne biste morali mučiti s ručnim odmrzavanjem, razmislite o kupovini modela koji se sam odmrzava i koji će se za to sam pobrinuti.

Modeli koji se sami odmrzavaju efikasno sprečavaju sakupljanje leda i čuvaju izvorni ukus i teksturu vaših namirnica štiteći ih od kristala leda.

Uz Electrolux NoFrost sistem dobićete zamrzivač visokih radnih karakteristika koji nikad nećete morati ručno odmrzavati.

Temperatura

Imajte kontrolu nad temperaturnim uslovima u vašem zamrzivaču pomoću sledećih karakteritika.

Optimalna temperatura – Electroluxov precizni sistem zamrzavanja održava jednaku temperaturu u svim fiokama kako bi vaše namirnice duže trajale i sačuvale svežinu.

Brzo zamrzavanje – zahvaljujući Electroluxovoj FastFreeze funkciji moguće je praktično odmah zamrznuti sveže namirnice i sačuvati njihov ukus, boju i prehrambenu vrednost.

Upozorenje za temperaturu – signal upozorenja za visoku temperaturu upozoriće vas kad vrata ostanu otvorena ili kad unutrašnja temperatura počne da raste.

Energetksa efikasnost

Energetska efiksnost zamrzivača određuje se na lestvici razreda od A+++ (najefikasniji) do G (najmanje efikasan). Odabir zamrzivača A+ ili višeg razreda omogućiće vam da uštedite na potrošnji energije. Poredjenja radi, frižider razreda A++ je za 21% efikasniji od frižidera razreda A+.

Savet profesionalaca: Smanjite potrošnju energije tako što zamrzivač smestite što dalje od uređaja koji zrače toplinu, poput radijatora i rerni.

Odaberite svoj uredjaj

Ako tražite zamrzivač koji se odlikuje savršeno podešenom kontrolom temperature, fleksibilnim prostorom za skladištenje i besprekornim radnim karakteristikama, Electrolux ima savršen zamrzivač upravo za vas.