Vodiči za kupovinu

Pronađite frižider koji savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor

Najpre izmerite prostor. Visina najviših Electroluxovih frižidera premašuje 100 cm, dok su standardni modeli visoki oko 80 cm. Visoki modeli odlikuju se izuzetnim kapacitetom skladištenja, dok standardni frižideri lako stanu ispod radne ploče.

Visina, širina i dubina mogu varirati. Pogledajte celokupnu ponudu kako biste pronašli frižider koji vam po dimenzijama najbolje odgovara.

Hrana

Koje ćete namirnice čuvati u frižideru?

 

Sveže voće i povrće – potrebni su vam frižideri s kutijama za salatu i dubokim fiokama za veliko povrće.

Meso i riba – model s odeljkom FreshZone®, koji je za nekoliko stepeni hladniji od ostatka frižidera, omogućiće da meso i riba duže sačuvaju svežinu.

Mlečni proizvodi – proverite postoji li u frižideru odeljak s poklopcem na vratima osmišljen za čuvanje najosetljivijih mlečnih proizvoda.

Pića – razmislite o modelima s držačima boca, podesivim policama kako bi u frižider stale boce i ugradnim rashlađivačima vina.

Kapacitet

Kapacitet frižidera meri se u litrima te ga takođe možete odrediti na temelju broja punih kesa namirnica koje stanu u frižider.

93 litre – 5 kesa

200 litara – 11 kesa

387 litara – 20 kesa

Savjet profesionalaca: ostavite nešto prostora u frižideru kako bi vazduh mogao cirkulirati radi efikasnijeg hlađenja.

Karakteristike

Responzivna kontrola temperature – Shopping funkcija brzo će rashladiti vaše sveže namirnice na odgovarajuću temperaturu.

Jednaka temperatura – sustav FreeStore® omogućuje ravnomernu raspodelu hladnog vazduha po cielom frižideru.

Fleksibilna pohrana – zahvaljujući modularnom sustavu CustomFlex® možete premještati pregrade na vratima onako kako vam najbolje odgovara, a novi dizajn polica uklanja ograničenja prilikom punjenja frižidera.

Režim rada Holiday – održava unutarnju temperaturu na 15ºC kad vas nema kod kuće sprečavajući stvaranje neugodnih mirisa u praznom hladnjaku.

Potrošnja električne energije

Zahvaljujući visokoj energetskoj efikasnosti uređaja moći ćete da uštedite na računima za struju. Energetski najefikasniji frižider spada u najviši energetski razred A+++. Poredjenja radi, frižider razreda A++ je za 21% efikasniji od frižidera razreda A+.

Savet profesionalaca: smanjite potrošnju energije tako što frižider postavite što dalje od uređaja koji zrače toplotom, poput radijatora i rerni.

Odaberite uredjaj za sebe

Ako tražite frižider koji se odlikuje jednostavnošću organizacije i izvanrednom kontrolom temperature, Electrolux ima savršen uređaj upravo za vas.