Lasagne in oven

Udahnite nov život ostacima hrane pomoću pare.

Podgrejte ostatke hrane i udahnite im nov život, a da ih pritom ne isušite. Kada imate parnu rernu, ne traćite hranu. 

Podgrevanje ostataka hrane

Ako podgrejane ostatke hrane smatrate dosadnim ili bezukusnim, razmislite ponovo. Ako pri ruci imate parnu rernu, nemojte traćiti hranu. Pomoću pare ostatke hrane možete brzo da podgrejete, a da ih pritom ne isušite. Neke parne rerne imaju čak poseban program za podgrevanje: na parnim rernama Electrolux taj se program zove „Steam Regeneration″ („Regeneracija pomoću pare″). Koliko traje podgrevanje namirnica u parnoj rerni? Zavisi, ali u nastavku možete da pronađete neke smernice. 

Humidity Medium (srednja vlažnost)

Dodate li polovini kiša koji ste odložili u frižider malo pare, taj će kiš biti kao nov zato što se parom jelo zagreva i postaje sočnije. Međutim, kada biste upotrebili postavku Full Steam (visoki nivo pare), kiš bi bio previše vlažan, gotovo mokar. 

Full Steam (visoki nivo pare)

Nemojte bacati staru testeninu ili pirinač, postavka Full Steam (visoki nivo pare) sjajno je rešenje ako im želite udahnuti nov život – funkcioniše čak i kada je reč o kuvanom krompiru. Testenina, pirinač i krompir lako gube sočnost ako ih spremite u frižider, a uz paru ponovo postaju sočni.

Taj je nivo pare takođe savršen za podgrevanje povrća skuvanog na pari. Jednostavno ga položite na pleh za pečenje i skuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) neposredno pre posluživanja. Potrebno je tek nekoliko minuta da bi povrće ponovo bilo savršeno.

Sjajan ukus s lakoćom

U našim rernama SteamBoost nude se tri nivoa pare. Namenski programi za pečenje i program u kome se koristi samo para za nove nivoe ukusa, hrskavosti i sočnosti

Povezani članci

  • Skuvajte hranljivo i zdravo povrće na pari.
    Broccoli and nuts
  • Pripremite ukusan branč u svojoj parnoj rerni.
    Sandwich with egg and avocado