Vodič za kupovinu

Saznajte više o našim mašinama za pranje i sušenje veša

DelicateCare – Ciklusi pranja i nega garderobe po vašoj meri

Sistem DelicateCare, u kombinaciji sa ugrađenom toplotnom pumpom, nežno pere vaš veš na niskoj temperaturi prilagođenoj svakom ciklusu pranja. Ovo vam omogućava da operete i osušite svoje jakne i nepromočivu odeću, a da pritom sačuvate svojstva nepromočivosti. Čak i svilena odeća izlazi iz mašine sa 50% manje nabora.

Bez obzira šta perete i sušite, ostanite smireni – odeća će uvek izaći iz mašine spremna za nošenje!

Svilena odeća izlazi iz mašine sa čak 50% manje nabora*

 *U poređenju sa sušenjem na vazduhu.

Temperatura i rotacija bubnja za savršenu negu vaše garderobe

Kvalitet perjane jakne može opasti usled pranja i sušenja u standardnoj mašini za pranje i sušenje. Sistem DelicateCare podešava temperaturu i rotaciju bubnja optimizujući procese i zadržavajući perje vazdušastim.

Sveža odeća uz potrošnju 96% manje vode*

*Koristite paru da osvežite odeću i uštedite više od 40 litara vode po ciklusu, provereno na 1 kg osetljive odeće na programu FreshScent u odnosu na odeću na programu za osetljiv veš.

FreshScent programme

UltraCare – rešenje za garderobu koja traje

Sistem UltraCare je jedinstvena funkcija koju imaju samo naše mašine za pranje i sušenje veša. Sistem meša deterdžent i omekšivač s vodom pre nego što uđu u bubanj. Tim putem se doseže i štiti svaka nit i postiže temeljnije čišćenje tkanine. Tako vaša garderoba duže ostaje nova. 

Sačuvajte svoj jedinstveni stil, opran, osušen i zaštićen – u jednom ciklusu

Kada dođe trenutak u kom treba pokazati samopouzdanje, dobro je znati da se odeća u kojoj se osećate moćno temeljno održava. Možete se pouzdati u naprednu mašinu za pranje i sušenje veša PerfectCare 800 sa sistemom UltraCare, koja će se pobrinuti da sve, od otporne odeće za aktivnosti na otvorenom do osetljivog rublja, bude zaštićeno i traje duže. Sada možete očistiti svoju omiljenu odevnu kombinaciju u jednom jednostavnom ciklusu (garderoba se unese suva i izađe oprana i suva). Sve što kupite, nosite i volite potrajaće osetno duže. U pitanju je jedan savremen proces u kojem je briga o vašem jedinstvenom stilu najviši prioritet.

Tkanina ostaje mekana. Iz pranja u pranje.

Deterdžent i omekšivač se mešaju pre samog pranja i, u kontaktu s vodom, prelaze u aktivno stanje pre nego što uđu u bubanj. Ovim se garantuje da deterdžent doseže i čisti svaki centimetar odeće, jer je neefikasno pranje često posledica nerastvorenog deterdženta. U suštini, sistem UltraCare ravnomerno raspoređuje omekšivač sa dvostruko većim učinkom od uobičajene mašine za pranje veša.

Sveža odeća uz potrošnju 96% manje vode*

*Koristite paru da osvežite odeću i uštedite više od 40 litara vode po ciklusu, provereno na 1 kg osetljive odeće na programu FreshScent u odnosu na odeću na programu za osetljiv veš.

FreshScent programme

Sačuvajte svoj opušten izgled, opran, osušen i negovan – u jednom ciklusu

Želite da obučete omiljene pantalone koje vam savršeno stoje? Onaj džemper koji toliko volite i u kom vam je tako udobno? U njima se osećate i izgledate sjajno, šta god da ste tog dana planirali. Oslonite se na našu inovativnu mašinu za pranje i sušenje veša PerfectCare 700 i očuvajte fantastičan izgled svog ormara samo jednim ciklusom (uneta suva odeća izlazi suva kada se ciklus završi). Neka vam odevanje bude uživanje – šta god da nosite i šta god da ste planirali tog dana.

Vaša odeća, očišćena i osušena u jednom ciklusu

Naša mašina za pranje i sušenje veša PerfectCare 700 čisti vašu odeću u jednom praktičnom ciklusu u koji odeća ulazi suva i po završetku ciklusa izlazi suva. Sistem DualCare prilagođava temperaturu i kretanje bubnja prema vrsti tkanine i količini veša kako bi se svakom odevnom predmetu pružila savršena nega. Zahvaljujući tome, tkanina duže izgleda i oseća se kao nova.

Idealna podešavanja ciklusa sa funkcijom DualCare

Naš sistem DualCare automatski podešava cikluse pranja vrsti tkanine i težini unetog veša. Dakle, garderoba se tretira na optimalnoj temperaturi, odgovarajućom rotacijom bubnja. Pranje pa sušenje u jednom pojednostavljenom procesu. Svaki komad odeće zadržava svoj izgled, teksturu materijala i kvalitet na duže staze. 

Sveža odeća uz potrošnju 96% manje vode*

*Koristite paru da osvežite odeću i uštedite više od 40 litara vode po ciklusu, provereno na 1 kg osetljive odeće na programu FreshScent u odnosu na odeću na programu za osetljiv veš.

FreshScent programme

Saznajte više o našim mašinama za pranje i sušenje veša

Predstavili smo svoju liniju mašina za pranje i sušenje veša tako da možete jasno da vidite koje prednosti naši uređaji pružaju kada je reč o nezi. Zahvaljujući ključnim tehnologijama, linija mašina za pranje i sušenje veša podiže lestvicu kada je reč o nezi vaše odeće – beskompromisno pranje i sušenje u jednom potezu.

Naš asortiman

Istražite naš asortiman kako biste pronašli proizvod koji najviše odgovara vašem domu.

 • DelicateCare
 • UltraCare
 • DualCare
 • SensiCare
 • Woolmark Blue
 • UltraCare
 • DualCare
 • SensiCare
 • Woolmark Blue
 • DualCare
 • SensiCare
 • Woolmark Blue

Ušteda energije i efikasnost

Svaka Electrolux mašina za pranje i sušenje veša napravljena je tako da značajno smanjuje utrošak vode i električne energije, održavajući pritom vašu garderobu u skladu sa najvišim standardima. Ekonomičnost Electrolux mašina za pranje i sušenje veša označena je ocenama između A i A-40%. Dakle, najbolje ocenjene Electrolux mašine troše 40% manje električne energije od onih sa ocenom A. Neke tehnologije takođe mogu da doprinesu poboljšanju ekonomičnosti. Tu spadaju motori izmenjivača, SensiCare tehnologija ili DelicateCare, tehnologije naše toplotne pumpe.

Mašine za pranje i sušenje veša – dimenzije

Ako vam nedostaje prostora, možda bi trebalo da razmislite o mašini za pranje i sušenje veša („2 u 1”). Tako dobijate sve pogodnosti ove dve mašine na malom prostoru. Postoje dve vrste mašina za pranje i sušenje veša: integrisane i samostojeće. Integrisane (ugradne) jedinice imaju kućište kada se namontiraju, tako da se jedinica uklapa sa ostatkom vaše kuhinje.

Kapacitet mašine za pranje i sušenje veša

Kapacitet mašina za pranje i sušenje veša je dvojak. Kapacitet sušenja je nešto manji od kapaciteta pranja, jer sušenje zahteva više prostora za cirkulaciju vazduha.
Faktori koje treba uzeti u obzir u vezi s kapacitetom:
Veličina domaćinstva: da li živite u velikoj porodici ili sami?
Navike: koliko puta nedeljno perete i sušite veš?
Vrsta i veličina stvari koje perete: Na primer: posteljina, jorgani i zavese zahtevaju veći bubanj kako bi rezultati bili optimalni.

Sve Electrolux mašine za pranje i sušenje veša opremljene su SensiCare tehnologijom. SensiCare koristi savremene senzore za vlažnost i temperaturu i prilagođava utrošak energije u skladu sa količinom unetog veša. Ovako se štede vreme i novac, a vaša garderoba se štiti od habanja.

Pametna umreženost

Pomoću aplikacije My Electrolux Care možete upravljati uređajima za održavanje odeće preko svog pametnog telefona. Preko funkcije Care Advisor dobijate savete stručnjaka o tome kako se najbolje brinuti o svojoj garderobi. Funkcija My Favourites vam pak omogućava da unesete posebna podešavanja za odeću koju često nosite.

Programi „2 u 1”

Programi za pranje i sušenje se koriste kako biste u jednom procesu unetu količinu veša obradili što efikasnije i kako bi odeća bila spremna za nošenje kad god vam treba.

Programi

Ne postoji „savršena formula” za održavanje garderobe. Različiti ljudi, kao i različite tkanine, imaju različite potrebe. Zato naše mašine za pranje i sušenje imaju širok opseg programa:

 • Dark blue delicate fabrics
  Vuna

  Očistite i osušite vunu u samo jednom procesu, bez ikakvog rizika.

 • White shirt close-up
  Obrada parom

  Smanjite nabore na suvoj garderobi ili je osvežite i uklonite neprijatne mirise.

 • A garment in a washer dryer
  Antialergijski program

  Tehnologija posebno razvijena za potrebe korisnika koji su podložni alergijama. Ovaj program uklanja mikroorganizme zahvaljujući posebnoj fazi pranja na postojanoj temperaturi višoj od 60 °C nekoliko minuta. Ovaj proces pomaže pri uklanjanju mikroba, bakterija, mikroorganizama i čestica. Dodatna faza ispiranja garantuje uredno uklanjanje taloga od deterdženta i polena/alergena.

 • Waterdrops on dark blue fabric
  Odeća za aktivnosti na otvorenom

  DualSense tehnologija uključuje program za odeću za aktivnosti na otvorenom. Program štiti tehničke materijale i čuva ih na duže staze. Poseban ciklus sušenja obnavlja i vodootpornost materijala.

Sertifikati

Woolmark sertifikat je priznanje koje dodeljuje kompanija Woolmark Company. Sve Electrolux mašine za pranje i sušenje veša dovoljno su nežne da mogu da se koriste za pranje i sušenje vune.