Vodič za kupovinu

Pronađite veš mašinu koja savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i mesto

Bez obzira na to odlučite li se za samostojeću veš mašinu ili model koji se ugrađuje u ormarić kako bi se što bolje stopio s izgledom i dizajnom vaše kuhinje ili perionice, važno je odabrati uređaj koji će svojim dimenzijama odgovarati vašem prostoru. Koliko prostora imate na raspolaganju?

60-48 cm širine – idealno za veš mašinu s prednjim punjenjem

48-34 cm širine – uska veš mašina s prednjim punjenjem svojim dimenzijama odgovara ovom prostoru

45-40 cm – razmislite o kupovini veš mašine s gornjim punjenjem

Savet profesionalaca: Ako imate manju perionicu, razmislite o kupnji 2-u-1 perilice-sušilice

Kapacitet

Mašinu za veš koristite stalno ili retko? Prilikom odabira nove mašine za veš trebali biste uzeti u obzir broj pranja sedmično.

Manje od četiri puta sedmično – mašina za veš s kapacitetom od 5-6 kg trebala bi vam biti dovoljna, osim ako ne perete velike stvari, poput, npr, jakni ili dušeka

4-6 puta sedmično – mašina za veš s kapacitetom od 7 kg u potpunosti će zadovoljiti vaše potrebe

6 i više puta sedmično – smanjite broj pranja odabirom mašine za veš velikog kapaciteta (8 i više kg)

Vreme i praktičnost

Ranoranilac ili noćna ptica? Odaberite veš mašinu s mogućnošću odlaganja početka kako biste mogli namestiti da veš mašina počne s pranjem onda kad vam to najbolje odgovara: kasno uveče ili rano ujutro radi manjih računa za struju.

Upravljajte veš mašinom na daljinu!

Nikad nije bilo lakše veš mašinom upravljati na daljinu. Odaberite mašinu  za veš koja se može spojiti na internet i kojom možete upravljati direktno putem svog pametnog telefona.

Sušenje

Kako sušite veš? Odaberite veš mašinu s brzom centrifugom za kraće sušenje. Što se vaš veš brže okreće tokom pranja, to se više vlage iz njega izvlači, pa će se ono brže osušiti.

Savet profesionalaca: ne zaboravite namestiti sporiju centrifugu za veš i odevne predmete od osetljivih materijala kako bi oni što duže zadržali svoj oblik. Naša perilica za rublje s ÖKO mix tehnologijom štiti svaku nit.

Odaberite uređaj za sebe

Od mašina za veš s velikim bubnjem za celu porodicu pa sve do naprednih uređaja povezanih s Internetom i kompaktnih veš mašina za optimalnu iskorištenost prostora, Electrolux ima savršenu mašinu za veš upravo za vas.