Vodič za kupovinu

Pronađite svoju idealnu mašinu za pranje veša

ColourCare – sve vaše boje, u svom punom sjaju

Naš sistem ColourCare pročišćava vodu kako bi deterdženti ostvarili svoj puni potencijal, čak i na niskim temperaturama. Zahvaljujući nežnom ali temeljnom pranju, boje vaše garderobe ostaju jednako jarke kao na dan kupovine.

Boje ne blede*​

*Postojanost boja proverena na crvenom i crnom poliesteru nakon 50 ciklusa pranja na 30 stepeni.

Boje vole so

Bez kontakta sa vašom garderobom, so aktivira filter za razmenu jona, što omekšava vodu i uklanja korozivne minerale i nečistoće. Dakle, boje zadržavaju svoj intenzitet iz pranja u pranje, a crna se ne ispira.

Energetska efikasnost, vreme i nega – u savršenoj ravnoteži u UltraWash programu

Naš program UltraWash donosi idealnu ravnotežu između nege i energetske efikasnosti za mešoviti veš u ciklusu od 59 minuta. Efikasno pranje na niskim temperaturama štiti vašu odeću. Program za pranje na 30 ºC štedi 30% energije u poređenju sa programom za pamuk na 40 ºC. Nežan prema odeći, nežan prema životnoj sredini.

Efikasno čisti na 30 ºC, štedi 30% energije*

* Sa programom UltraWash, mašina detaljno čisti vašu odeću na 30ºC i štedi više od 30% energije u poređenju sa programom za pamuk na 40ºC.

Uživajte u odeći duže sa UltraCare

Uživajte u odeći duže s našim sistemom UltraCare. Deterdžent i omekšivač se unapred mešaju u vodi pre nego što stignu do bubnja, tako da se ravnomerno šire po odeći. To znači da počinju da deluju brže, što s druge strane štiti vlakna odeće.

Glatka elegancija, spremna za tren oka

Naš sistem SteamCare daje profesionalne rezultate u udobnosti vašeg sopstvenog doma. Tretman parom na kraju svakog pranja smanjuje nabore za trećinu, poravnavajući garderobu bez vreline pegle. Ili koristite naš FreshScent program na paru da osvežite komad odeće i izbegnete nepotrebno pranje.

Za trećinu manje nabora*

*U poređenju sa istom mašinom bez SteamCare sistema.

SensiCare – Dnevni ciklus, pranje kakvo odeća zaslužuje

Naš sistem SensiCare obezbeđuje odgovarajuću negu jer prilagođava vreme, utrošak električne energije i utrošak vode unetoj količini veša. Ovako se sprečava prekomerno pranje garderobe, a zadržava njen prvobitni izgled i tekstura materijala.

Tkanine deluju novo dvostruko duže*

*Postojanost boja testirao Ritex. Test br. 15CR00099 izvršen u decembru 2015. godine.

Senzori automatski podešavaju cikluse prema unetoj količini veša u toku prvog minuta pranja, kako bi se smanjila potrošnja vremena, električne energije i vode. To znači manje vode i habanja, ne samo za vašu odeću već i za životnu sredinu.

Saznajte više o našim mašinama za pranje veša

Ima nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine mašine za pranje veša koja se uklapa u vaše potrebe i životni stil. Mesto u stanu i slobodan prostor, vrste materijala koje održavate, broj nedeljnih pranja – sve to može uticati na vaš izbor mašine za pranje veša. Istražite naš vodič za kupovinu koji je tu da vam pomogne da pronađete savršenu mašinu za pranje veša za svoje potrebe.

Naš asortiman

Istražite naš asortiman kako biste pronašli proizvod koji najviše odgovara vašem domu.

Mašine za pranje veša – dimenzije

Bilo da želite samostojeću mašinu za pranje veša ili integrisanu (ugrađenu), prvo morate proveriti da li staje na predviđeno mesto. Možete početi tako što ćete preispitati prostor koji imate:
Širina: 60-48 cm – preporučujemo mašinu sa prednjim punjenjem.
Širina: 45-40 cm – razmislite o mašini koja se puni odozgo.
Dubina: 45-38 cm – u ovaj prostor uklapa se plitka mašina koja se puni spreda.

Saveti: Ako je prostor predviđen za pranje i sušenje veša mali, razmislite o kupovini kombinovane mašine za pranje i sušenje veša („2 u 1”).
Takođe, možete uštedeti na prostoru i time što ćete mašinu za pranje veša i mašinu za sušenje veša postaviti vertikalno.

Kapacitet mašine za pranje veša

Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju kapacitet vaše nove mašine za pranje veša:
Veličina domaćinstva: da li živite u velikoj porodici ili sami?
Navike: koliko puta nedeljno perete veš?
Vrsta i veličina stvari koje perete: Na primer: posteljina, jorgani i zavese zahtevaju veći bubanj kako bi rezultati bili optimalni.

Sve mašine za pranje veša kompanije Electrolux opremljene su SensiCare tehnologijom. SensiCare koristi senzore težine pri podešavanju količine vode i utroška električne energije, oslanjajući se na unetu količinu veša. Ovako se štede vreme i novac, a i izbegava prekomerno pranje garderobe.

Ekonomična mašina za pranje veša

Svaka Electrolux mašina za pranje veša napravljena je tako da značajno smanjuje utrošak vode i električne energije. Čišćenje i održavanje garderobe bez oštećenja. Ekonomičnost Electrolux mašina za pranje označena je ocenama između A+++ i A+++ -75%. Dakle, najbolje rangirana Electrolux mašina ima 75% bolji učinak nego što ocena A+++ to zahteva.

Posebne tehnologije takođe mogu da doprinesu poboljšanju ekonomičnosti. Tu spadaju motori izmenjivača, tehnologija ECO opcije ili SensiCare tehnologija.

Tiho i brzo

Postoje još dve stvari o kojima treba razmisliti prilikom izbora mašine za pranje veša:

Tihi ciklusi pranja

Naše mašine za pranje veša održavaju buku na niskom nivou – 47 decibela. Dakle, proces pranja ne ometa spokojnu atmosferu vašeg doma.

Brzi programi

Možete prati svoju garderobu koristeći brze programe, koji, kada su količine male (3 kg), završavaju pranje i za samo 20 minuta. Za veće količine, izaberite program UltraWash (na određenim mašinama). Program UltraWash završava pranje za samo 59 minuta, pa je savršen za pranje blago zaprljane garderobe. Novi program MixCare završava pranje za samo 49 minuta.

Pametne mašine za pranje veša

Za pametnije održavanje garderobe, aplikacija My Electrolux Care povezuje uređaje za pranje i sušenje veša sa vašim telefonom. Jednostavno otvorite aplikaciju i izaberite temperaturu, vrstu materijala i boju. Aplikacija će skrojiti program u skladu sa unetim podacima. Prilagodite pranje i sušenje svakoj situaciji koristeći samo telefon.

Komplementarni uređaji

Ako želite da „uklopite” svoju mašinu za pranje veša sa sušilicom, naši Electrolux modeli su napravljeni tako da se međusobno uklapaju. Možete ih namontirati jednu na drugu ili ih postaviti jednu pored druge i maksimalno iskoristiti prostor predviđen za održavanje garderobe.


Two matching washing machines

Mašina za pranje veša sa opcijom za pranje parom

Pranje parom je dobar izbor kada želite da izbegnete nabore i peglanje. Electrolux mašine za veš sa SteamCare® tehnologijom imaju opciju PlusSteam, koja vam omogućava da smanjite nabore čak za trećinu dodavanjem procesa pranja parom na kraj ciklusa pranja. Takođe, možete koristiti pranje parom i kao zaseban ciklus, za brzo i lako osveženje izgužvane garderobe.

Sertifikati

Woolmark sertifikat je priznanje koje dodeljuje kompanija Woolmark Company. Budite sigurni da su naše Electrolux mašine za pranje veša dovoljno nežne da peru vunu, kao i osetljivo rublje.

Electrolux mašine serije 800 nose sertifikat* izdat od strane brendova Ariel i Lenor. Ovi sertifikati garantuju da naše mašine nude optimalno pranje odeće koju volite, uz efikasnu raspodelu deterdženata i omekšivača pri pranju. Mi brinemo o svakoj niti. Tako vaša garderoba duže ostaje nova.