Upute za kupnju

Pronađite svoju idealnu mašinu za pranje veša

Naš asortiman

Istražite naš asortiman kako biste pronašli proizvod koji najviše odgovara vašem domu.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare
  • ColorCare
  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Mašine za pranje veša – dimenzije

Bilo da želite samostojeću mašinu za pranje veša ili integrisanu (ugrađenu), prvo morate proveriti da li staje na predviđeno mesto. Možete početi tako što ćete preispitati prostor koji imate:
Širina: 60-48 cm – preporučujemo mašinu sa prednjim punjenjem.
Širina: 45-40 cm – razmislite o mašini koja se puni odozgo.
Dubina: 45-38 cm – u ovaj prostor uklapa se plitka mašina koja se puni spreda.

Saveti: Ako je prostor predviđen za pranje i sušenje veša mali, razmislite o kupovini kombinovane mašine za pranje i sušenje veša („2 u 1”).
Takođe, možete uštedeti na prostoru i time što ćete mašinu za pranje veša i mašinu za sušenje veša postaviti vertikalno.

Kapacitet mašine za pranje veša

Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju kapacitet vaše nove mašine za pranje veša:
Veličina domaćinstva: da li živite u velikoj porodici ili sami?
Navike: koliko puta nedeljno perete veš?
Vrsta i veličina stvari koje perete: Na primer: posteljina, jorgani i zavese zahtevaju veći bubanj kako bi rezultati bili optimalni.

Sve mašine za pranje veša kompanije Electrolux opremljene su SensiCare tehnologijom. SensiCare koristi senzore težine pri podešavanju količine vode i utroška električne energije, oslanjajući se na unetu količinu veša. Ovako se štede vreme i novac, a i izbegava prekomerno pranje garderobe.

Ekonomična mašina za pranje veša

Svaka Electrolux mašina za pranje veša napravljena je tako da značajno smanjuje utrošak vode i električne energije. Čišćenje i održavanje garderobe bez oštećenja. Ekonomičnost Electrolux mašina za pranje označena je ocenama između A+++ i A+++ -75%. Dakle, najbolje rangirana Electrolux mašina ima 75% bolji učinak nego što ocena A+++ to zahteva.

Posebne tehnologije takođe mogu da doprinesu poboljšanju ekonomičnosti. Tu spadaju motori izmenjivača, tehnologija ECO opcije ili SensiCare tehnologija.

Tiho i brzo

Postoje još dve stvari o kojima treba razmisliti prilikom izbora mašine za pranje veša:

Tihi ciklusi pranja

Naše mašine za pranje veša održavaju buku na niskom nivou – 47 decibela. Dakle, proces pranja ne ometa spokojnu atmosferu vašeg doma.

Brzi programi

Možete prati svoju garderobu koristeći brze programe, koji, kada su količine male (3 kg), završavaju pranje i za samo 20 minuta. Za veće količine, izaberite program UltraWash (na određenim mašinama). Program UltraWash završava pranje za samo 59 minuta, pa je savršen za pranje blago zaprljane garderobe. Novi program MixCare završava pranje za samo 49 minuta.

Pametne mašine za pranje veša

Za pametnije održavanje garderobe, aplikacija My Electrolux Care povezuje uređaje za pranje i sušenje veša sa vašim telefonom. Jednostavno otvorite aplikaciju i izaberite temperaturu, vrstu materijala i boju. Aplikacija će skrojiti program u skladu sa unetim podacima. Prilagodite pranje i sušenje svakoj situaciji koristeći samo telefon.

CONNECTIVITY PAGE

Komplementarni uređaji

Ako želite da „uklopite” svoju mašinu za pranje veša sa sušilicom, naši Electrolux modeli su napravljeni tako da se međusobno uklapaju. Možete ih namontirati jednu na drugu ili ih postaviti jednu pored druge i maksimalno iskoristiti prostor predviđen za održavanje garderobe.


Two matching washing machines

Mašina za pranje veša sa opcijom za pranje parom

Pranje parom je dobar izbor kada želite da izbegnete nabore i peglanje. Electrolux mašine za veš sa SteamCare® tehnologijom imaju opciju PlusSteam, koja vam omogućava da smanjite nabore čak za trećinu dodavanjem procesa pranja parom na kraj ciklusa pranja. Takođe, možete koristiti pranje parom i kao zaseban ciklus, za brzo i lako osveženje izgužvane garderobe.

Sertifikati

Woolmark sertifikat je priznanje koje dodeljuje kompanija Woolmark Company. Budite sigurni da su naše Electrolux mašine za pranje veša dovoljno nežne da peru vunu, kao i osetljivo rublje.

Electrolux mašine serije 800 nose sertifikat* izdat od strane brendova Ariel i Lenor. Ovi sertifikati garantuju da naše mašine nude optimalno pranje odeće koju volite, uz efikasnu raspodelu deterdženata i omekšivača pri pranju. Mi brinemo o svakoj niti. Tako vaša garderoba duže ostaje nova.

ColourCare – sve vaše boje, u svom punom sjaju

Naš sistem ColourCare pročišćava vodu kako bi deterdženti ostvarili svoj puni potencijal, čak i na niskim temperaturama. Zahvaljujući nežnom ali temeljnom pranju, boje vaše garderobe ostaju jednako jarke kao na dan kupovine.

Uz ColourCare boje ne blede – iz pranja u pranje

Tajna je u vodi. Jedinstvenim sistemom filtracije uklanjaju se štetni minerali i nečistoće kako bi pranje bilo nežno, ali temeljno. Ovo su rezultati ispitivanja otpornosti boje koje je sprovedeno na poliesteru u toku 50 ciklusa pranja na 30 stepeni. Uz ColourCare boje ne blede, a crno ostaje crno – iz pranja u pranje.

Boje vole so

Bez kontakta sa vašom garderobom, so aktivira filter za razmenu jona, što omekšava vodu i uklanja korozivne minerale i nečistoće. Dakle, boje zadržavaju svoj intenzitet iz pranja u pranje, a crna se ne ispira.

UltraCare – čuva sve vaše materijale u potpunosti

Naš sistem UltraCare meša deterdžente pre pranja kako bi pranje bilo brzo a temeljno. Ovako deterdžent stiže do svakog prevoja u tkanju i štiti ga, održavajući materijal svežim, mekanim i novim duže vremena.

Tkanina ostaje mekana. Iz pranja u pranje.

Deterdžent i omekšivač se mešaju pre samog pranja i, u kontaktu s vodom, prelaze u aktivno stanje pre nego što uđu u bubanj. Ovim se garantuje da deterdžent doseže i čisti svaki centimetar odeće, jer je neefikasno pranje često posledica nerastvorenog deterdženta. U suštini, sistem UltraCare ravnomerno raspoređuje omekšivač sa dvostruko većim učinkom od uobičajene mašine za pranje veša.

UltraWash program – izvanredno pranje

Uz naš program UltraWash vaša garderoba može dobiti izvanredan tretman za samo 59 minuta i pri temperaturi od 30 °C. Povrh toga, duže će ostati nova.

SteamCare – besprekorna elegancija

Naš sistem SteamCare daje profesionalne rezultate u udobnosti vašeg sopstvenog doma. Tretman parom na kraju svakog pranja smanjuje nabore za trećinu, poravnavajući garderobu bez vreline pegle. SteamCare možete koristiti i da osvežite komad odeće i izbegnete nepotrebno pranje.

Za trećinu manje nabora

Uz tretman parom na kraju pranja, vlakna vaše garderobe će se opustiti i nabori će se smanjiti za trećinu u poređenju sa rezultatima mašine za pranje veša bez sistema SteamCare. Sada možete da operete garderobu i poravnate je parom u jednom procesu i bez peglanja očuvate njen oblik i teksturu na duže staze.

Bez prekomernog pranja – osvežite garderobu za samo petnaest minuta

Možete imati onaj osećaj upravo oprane odeće i bez punog ciklusa pranja posle svakog nošenja. Electrolux FreshScent je prvi sistem ikada napravljen koji osvežava garderobu parom i mirisnim preparatima, a ne deterdžentom. Uz pomoć pare i naših pažljivo odabranih mirisnih preparata, vaša odeća će mirisati divno, a vi ćete se u njoj osećati fantastično.

SensiCare – pažnja koju vaša svakodnevica zaslužuje

Naš sistem SensiCare obezbeđuje odgovarajuću negu jer prilagođava vreme, utrošak električne energije i utrošak vode unetoj količini veša. Ovako se sprečava prekomerno pranje garderobe, a zadržava njen prvobitni izgled i tekstura materijala.

Tkanine deluju novo dvostruko duže

Rezultati testa koji je uradio Ritex 2015 (test br. 15CR00099) pokazuju da tkanine deluju novo dvostruko duže kada se koristi SensiCare. Senzori automatski podešavaju cikluse prema unetoj količini veša u toku prvog minuta pranja, kako bi se smanjila potrošnja vremena, električne energije i vode. Ovako se sprečava oštećenje garderobe, ali i čuva prirodna sredina.

Program za džins

Vaše klasične farmerice će duže ostati nove, iz pranja u pranje, zahvaljujući posebnom nežnom programu naših mašina za pranje veša.