Vodiči za kupovinu

Pronađite mašinu za pranje sudova koja savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i mesto

Izmerite prostor kako biste mogli odabrati mašinu za sudove koja se savršeno uklapa.

Širina 60 cm ili više – idealan prostor za standardnu mašinu za sudove  koja se odlikuje najvećim kapacitetom punjenja.

Širina 45-60 cm – sasvim dovoljno prostora za ugradnju sliimline mašine za sudove, koja vam nudi besprekorne rezultate uz uži dizajn.

Manje od 45 cm – pogledajte našu ponudu kompaktnih mašina za sudove koje će oprati posuđe za vas, a dovoljno su male da stanu na vašu radnu ploču.

Vrste mašina za sudove

Potpuno integrisana, ugradna mašina za sudove nalazi se iza vašeg kuhinjskog ormarića koji se izgledom slaže s ostatkom vaše kuhinje. Diskretna Beam On Floor funkcija obavijestiće vas o fazi ciklusa.

Poluintegrisane mašine za sudove takođe se lepo stapaju s izgledom vaše kuhinje, ali upravljačka ploča ostaje otkrivena.

Samostojeće mašine za sudove idealan su izbor ako se vaša kuhinja ne odlikuje doslednim dizajnom, jer ove uređaje nije moguće integrisati u kuhinjsku jedinicu.

Kapacitet

Kapacitet mašine za sudove određuje se na temelju broja kompleta posuđa. Jedan komplet odgovara kuhinjskom priboru koji biste upotrebili za tri jela s kafom posluženom nakon jela.

12-15 kompleta – dobar izbor za velike porodice i domaćinstva ili one koji vole okupljati goste.

9 kompleta – dostupno u manjim modelima i samim tim jako dobro za parove ili one koji imaju manju kuhinju.

6 kompleta – kompaktna mašina za sudove idealna je ako često večerate vani ili imate manje prostora

Programi pranja

Za osetljivo stakleno posuđe – možete se pouzdati u savremenu mašinu za sudove koja će se dobro pobrinuti za vaše omiljeno stakleno posuđe. Razmislite o karakteristikama koje garantuju stabilnost i zaštitu za vaše čaše, poput, primera radi, karakteristika Soft Spikes i Soft Gripes.

Za lonce i tiganje – za odstranjivanje tvrdokornih ostataka na loncima i tiganjima preporučujemo modele s intenzivnim programom od 70°C za savršeno čisto posuđe, i to za manje od 90 minuta.

Za različito posuđe – neke mašine za sudove omogućuju vam kombinovanje različitih intenziteta i temperatura, što znači da porcelansko i stakleno posuđe možete oprati u gornjoj korpi, dok se prljavi lonci i tiganji peru u donjem delu u istom ciklusu.

Praktičnost

Postoje brojne karakteristike koje će vam pomoći da pranje posuđa ugurate u vaš pretrpani dnevni raspored:

ComfortLift® – posložite posuđe u mašinu a zatim ga iz nje izvadite s minimalnim naporom. Mehanizam ComfortLift®, prvi ove vrste, omogućuje vam lagano podizanje donje košare na idealnu visinu kako biste s lakoćom mogli ubaciti sudove u mašinu ili ga iz nje izvaditi.

Funkcija odlaganja početka – mašina za sudove s funkcijom odlaganja početka omogućuje vam kontrolu nad vremenom početka ciklusa, kako bi se pranje posuđa što bolje uklopilo u vaš raspored.

30-minutno brzo pranje – Operite sudove samo za 30 minuta kako vam na večeri za goste nikad ne bi ponestalo čistih tanjira između jela.

Potrošnja električne energije

Sertifikati energetske efikasnosti variraju od A+++ (najefikasniji uređaji) do G (najmanje efikasni uređaji).  Razmislite o kupovini mašine za sudove sa energetskim sertifikatom A+ ili višim kako biste što više uštedeli na računima za vodu i struju.

Funkcija AutoFlex optimizuje potrošnju vode i struje prilagođavajući potrošnju i temperaturu za pranje prema količini posuđa.

Odaberite svoj uređaj

Od praktičnih mašina za sudove tradicionalne veličine do uređaja s revolucionarnim karakteristikama, Electrolux ima savršenu mašinu za sudove upravo za vas.