Vodiči za kupovinu

Pronađite ploču za kuvanje koja savršeno odgovara vašim potrebama

Vrste ploča

Indukcijske ploče – maksimalno iskoristite svoje kulinarske sposobnosti bez traćenja i jedne jedine sekunde. Indukcijske ploče brzo se zagrevaju i veoma su responzivne, što znači da se možete bez oklevanja služiti tehnikama kuvanja čiji uspeh zavisi od prave temperature.

Plinske ploče – popularan izbor među amaterskim i profesionalnim kuvarima. Plinskim je pločama lako upravljati te je na njima moguće koristiti sve vrste posuđa. S Electrolux plinskim plamenicima nove generacije priprema hrane postaje 20% brža u poredjenju sa standardnim plinskim plamenicima.

Električne ploče – pouzdani klasik sa sistemom zagrevanja skrivenim ispod staklokeramičke površine, električne ploče su glatke i lako se čiste.

Prostor

Ploču za kuvanje odaberite zavisno od toga koliko prostora imate na raspolaganju.

30-36 cm – ploče ove veličine imaju jednu ili dve zone za kuvanje te su idealne za manje prostore i kuhinje.

60 cm – ovo je najčešća veličina ploča te je prikladna za većinu domaćinstava, a nudi tri ili četiri zone za kuvanje.

70, 75, 80 ili 90 cm – idealne za veću porodicu, pripremanje hrane za goste ili za sve one koji žele kuvati kod kuće, ove ploče imaju do šest zona za kuvanje. Ploče ove veličine takođe nude fleksibilne zone za kuvanje.

Savjet profesionalaca: kako biste mogli ugraditi našu ploču za kuvanje, vaša radna ploča mora biti duboka najmanje 25-30 mm.

Kuvanje

Brzi recepti – jela s testeninom, brzo pržena hrana itd., najbolji je izbor ploča koja se brzo zagrejava. Odaberite indukcijsku ploču s pojačivačem snage kako biste ubrzali pripremu hrane. Neke plinske ploče imaju snažne zone za wok koje su izvanredne za pripremu brzo prženih jela za cijelu porodicu.

Napredne tehnike – vodena kupka, kuvanje na pari itd. Indukcijska ploča omogućuje vam preciznu kontrolu temperature kako biste se bez oklevanja mogli služiti naprednim tehnikama.

Velike posude za složenac ili pirjanje – plinske i električne ploče odlikuju se fleksibilnošću, različitim veličinama plamenika i mogućnošću proširenja zona za kuvanje. Indukcijske ploče s fleksibilnim zonama za kuvanje takoe nude mogućnost spajanja dve pojedinačne zone u jednu veću za lonce i tave koji zauzimaju više mesta.

Čišćenje

Indukcijske ploče – indukcijska tehnologija zagreva posuđe i hranu u njima, dok površina oko posuda ostaje hladna, tako da ništa na njoj ne može zagoreti. Zahvaljujući glatkoj ravnoj površini prljavština se nema kud zavući.

Plinske ploče – plinske ploče sa staklokeramičkom površinom čiste se lakše od nerđajućeg čelika. Ako vam se tokom kuvanja nešto prolije, možete to jednostavno obrisati i ne morate brinuti zbog ogrebotina ili mrlja.

Električne ploče – glatku keramičku površinu električnih ploča lako je održavati u besprekornom stanju.

Sigurnost

Indukcija – zagrejava samo posuđe i hranu u njima, pa površina oko njih ostaje hladna i sigurna na dodir. Upravljačka ploča može se zaključati kako bi se izbeglo nenamerno zagrejavanje.

Plinska ploča – mogućnost da dobro vidite plamen čini kuvanje sigurnim. Dovod plina automatski se isključuje uvek kad se plamen ugasi.

Električna ploča – sigurnosna blokada za decu onemogućava nenamerno uključivanje ploče. Indikator preostale topline obavestiće vas kad se ploča ohladi i opet postane sigurna na dodir.

Odaberite svoj uređaj

Bez obzira na to kakav način kuvanja volite, pripremate li večeru za dvoje, obrok samo za sebe ili pak kuvate za nekoliko prijatelja, Electrolux ima savršenu ploču upravo za vas.