100 godina boljeg življenja

100 godina boljeg življenja

Prošlost, sadašnjost i budućnost boljeg života 

Od svog osnivanja u Švedskoj 1919. godine od strane preduzetnika Aksela Wener-Grena, Electrolux već 100 godina život čini boljim uvodeći inovacije u korisnička iskustva na područjima dobrog ukusa, nege i blagostanja. Ovo je naša priča.

Vek ponovnog otkrivanja blagostanja u domaćinstvu

Electrolux je utemeljen na ideji lakših usisavača koji se jednostavnije koriste, promovišući ih širom sveta kao alat za poboljšanje zdravlja i higijene. Od inovacije osnivača Aksela Wener-Grena i metalnih vodilica na usisavaču Model V, do lansiranja prvog robotskog usisivača na svetu, putovanje se nastavlja.

Vek inovacija u nezi tkanine

Mašina za veš prozvana je najvećim izumom industrijske revolucije zbog svog uticaja na ulogu žena u društvu. Uz svoje raznovrsne doprinose, uključujući revolucionarnu mašinu za veš „plutajućeg krilaˮ 1940-ih, Electrolux je omogućio potrošačima da provode vreme baveći se zaista važnim stvarima, bilo to obrazovanje ili provođenje više vremena u krugu porodice.

Vek inovacija doživljaja ukusa

Stvaranje ugodnih kulinarskih iskustava uvek je bila pokretačka snaga naših kuhinjskih inovacija. Kroz istoriju nadahnjivali smo se svojom jedinstvenom profesionalnom baštinom kako bismo to i ostvarili. Revolucionarni multipraktik Assistent i CombiSteam rerne samo su neki od primera.

Electrolux Assistent: prepoznatljiv klasik nordijskog dizajna

Godine 1939. Electrolux je švedskom dizajneru i inženjeru Alvaru Leningu dao zadatak pretvaranja profesionalnog restoranskog kuhinjskog uređaja u manji, kompaktniji gedžet koji bi bio prikladan za kućnu upotrebu. Retki bi pomislili da će Electrolux Assistent postati jedan od najtrajnijih kompanijskih proizvoda, hvaljen i zbog svoje čvrste pouzdanosti i dizajna.

Revolucionarni model V

Model V uključivao je metalne vodilice za klizanje podom kako bi efikasno usisao prašinu i prljavštinu, iako je bio manji i znatno lakši od svojih uspravnih prethodnika. Sam je Wener-Gren došao na ideju vodilica. Nije odmogla ni činjenica da je aparat bio dostojan predstavnik novog industrijskog dizajna tog doba, u duhu nemačkog arhitekte Petera Berensa. 

Prva na svetu: „Okrugla limenkaˮ

Mašina za sudove D10, prozvana „okruglom limenkom”, lansirana je 1959. godine. To je prva svetska kompaktna mašina za sudove. U vreme kad većina kuhinja nije bila prilagođena za ugradnju mašina za sudove, ovaj se model mogao ugraditi u većinu kuhinja bez potrebe za većim redizajniranjem kuhinje.