Vodiči za kupovinu

Pronađite kombinovani frižider koji savršeno odgovara vašim potrebama

Hrana

Koje ćete namirnice čuvati u kombinovanom frižideru?

 

Sveže voće i povrće – potrebni su vam frižideri s kutijama za salatu i dubokim fiokama za veliko povrće. Ako koristite puno svežih namirnica, možda bi bilo bolje odabrati uređaj koji ima odeljak frižidera veći od zamrzivača.

Meso i ribu – zahvaljujući modelu FreshZone® meso i riba ostaće sveži duži period.

Pića – razmislite o modelima s držačima boca, podesivim policama kako bi u frižider stale boce ili s ugradnim rashlađivačem vina. Neki kombinovani frižideri u američkom stilu imaju čak ugrađeni ledomat.

Zamrznutu hranu – ako imate naviku zamrzavati veliku količinu hrane, odaberite uređaj u kojem je kapacitet frižidera jednak kapacitetu zamrzivača.

Prostor

Kakav bi kombinovani frižider bio savršen za vašu kuhinju?

Side-by-side frižider i zamrzivač u punoj veličini velikog kapaciteta sa spremnikom za led i vodu ili odeljkom za vino kod odabranih modela.

Kombinovani frižider sa zamrzivačem s odvojenim vratima za svaki deo. Birajte između modela sa zamrzivačem na vrhu ili dnu.

Ugradni hladnjak sakriven je iza vrata ormarića kako bi se savršeno uklopio u izgled vaše kuhinje. Možete odabrati između kombinovanog frižidera ili odvojenog frižidera i zamrzivača.

Visina, širina i dubina mogu varirati, zato pogledajte punu ponudu kako biste pronašli onaj uređaj koji vam najbolje odgovara po veličini i stilu.

Kapacitet

Kapacitet kombinovanog frižidera meri se u litrima.

 

100-150 litara – prikladno za domaćinstvo od 1-2 člana.

150-250 litara – odgovara potrebama domaćinstvo od 3-4 člana.

250+ litara – idealno za veća domaćinstva od pet članova i više.

Savet profesionalaca: ostavite nešto prostora u frižideru kako bi vazduh mogao cirkulisati radi efikasnijeg hlađenja

Potrošnja električne energije

Visoka energetska efikasnost znači manje novca potrošenog na račune za struju. Zbog viših standarda od 2014. godine svi kombinovani frižideri moraju pripadati barem A+ energetskom razredu, dok je najviši razred A+++. Poredjenja radi, frižider razreda A++ je za 21% efikasniji od frižidera razreda A+.

Koristan savet: Smanjite potrošnju energije tako što kombinovani frižider postavite daleko od radijatora i rerni.

Odaberite uređaj za sebe

Kakve god namirnice imali, Electroluxov kombinovani frižider omogućiće da one duže vremena zadrže svoju prirodnu svežinu.