Rođen u Švedskoj, posvećen održivom životu

Klimatske promene su nepobitna činjenica i svi moramo da uradimo svoj deo posla. Jedna od stvari koje možete da uradite je da prigrlite održiviji način života. Prelazak na energetski efikasnije uređaje za domaćinstvo nudi ekološke prednosti, kao i potencijalne dugoročne uštede na troškovima. Mi u kompaniji Electrolux stvaramo inovacije koje se ističu u današnjici, a pomažu u izgradnji bolje sutrašnjice. Naš cilj je da vam pomognemo da živite održivije i da postignemo unapređeno održivo poslovanje s konkretnim prekretnicama.

 

PROČITAJTE VIŠE O NAŠEM IZVEŠTAJU O ODRŽIVOSTI

Napredujemo ka održivijem stilu života

 • A refrigerator designed for food preservation showing fresh vegetables
  Precizno određivanje temperature za manje otpada od hrane

  Cooling360 frižider iz serije 800 poboljšava čuvanje hrane s ravnomernom distribucijom temperature i efikasnim ventilacionim otvorima, zahvaljujući čemu namirnice duže zadržavaju svežinu uz stvaranje manje otpada od hrane.

 • A jeans jacket lying on the beach representing environmentally-friendly living
  Smanjite otpuštanje mikroplastičnih vlakana

  Uz minimalan napor s vaše strane, naš filter za mikroplastiku doprinosi smanjenju količine mikroplastičnih vlakana koja prodiru u otpadnu vodu nastalu u procesu pranja sintetičke odeće.

 • An energy-efficient stick vacuum cleaner from Electrolux in a living room
  Uštedite energiju sa automatskim režimom na bežičnom štapnom usisivaču

  U ponudi Electrolux Ecoline, bežični štapni usisivači iz serija 700 i 800 doprinose uštedi energije u automatskom režimu i delimično su izrađeni od komponenti od reciklirane plastike.

Do kraja 2022. godine, kompanija Electrolux je smanjila svoje emisije gasova sa efektom staklene bašte u poslovnim procesima za 82% u poređenju sa 2015. godinom

Electrolux EcoLine

Mi razumemo da je odabir održivijih, energetski efikasnijih uređaja za domaćinstvo izuzetno složen zadatak.

Zato smo predstavili Electrolux EcoLine. Electrolux EcoLine je izbor naših energetski najefikasnijih uređaja. Ponuda uključuje sve uređaje, od mašina za pranje veša i mašina za pranje posuđa do uređaja za klimatizaciju i prečišćavanje vazduha.

98% električne energije koja se koristi u globalnom poslovanju potiče iz obnovljivih izvora

Electrolux Grupa proaktivno radi na postizanju 100% obnovljive energije na globalnom nivou do 2025. godine.

Električna energija čini 60% ukupne potrošnje energije u Electrolux Grupi i predstavlja ključnu komponentu na putovanju kompanije ka eliminisanju upotrebe fosilnih goriva u poslovanju do 2030. godine i u čitavom lancu vrednosti do 2050. godine.

 • A green Electrolux vacuum cleaner made with 50% recycled plastics
  Usisivač sa 50% reciklirane plastike

  Upoznajte novi Clean 600 usisivač. Veoma održiva opcija, proizvedena od 50% reciklirane plastike, bez kompromisa u pogledu efikasnosti.

 • Frižider sa unutrašnjom oblogom od 70% reciklirane plastike
  Frižider sa unutrašnjom oblogom od 70% reciklirane plastike

  Istražite naše inovativne frižidere iz serija 500 do 900 sa unutrašnjom oblogom od 70% reciklirane plastike koji postavljaju standarde za održiviji dizajn frižidera.

Druge teme koje se tiču održivosti za koje se strastveno zalažemo

 • Clean clothes hanging on a clothes rack, washed at 30 degrees temperature to save energy
  Izveštaj o Istini o pranju veša

  Istražite našu studiju studiju o ponašanju pri pranju veša: Smanjenje temperature pranja na 30 °C, korišćenje više energetski efikasnih uređaja i osvežavanje parom jesu ključni za smanjenje ugljeničnog otiska i borbu protiv globalnog zagrevanja.

 • Food cooking on a hob showcasing everyday sustainable living
  Electrolux fondacija za hranu

  Electrolux fondacija za hranu ulaže u pitanja koja se tiču hrane i održivosti. Nadamo se da ćemo inspirisati održivije kuvanje i da ćemo kroz obrazovanje i olakšice pružiti podršku onima kojima je podrška potrebna. Do danas naša fondacija je sarađivala s više od 150.000 ljudi.

 • Different kinds of vegetables on a table to inspire better eating and sustainable living
  11 godina programa za bolje življenje

  Program za bolje življenje koji kompanija Electrolux sprovodi već 11 godina fokusira se na globalnu održivost i neguje održiviji svet sa 100 aktivnosti u razvoju za bolju ishranu, bolju negu odeće, bolje okruženje u domaćinstvu i bolje oblasti rada u Kompaniji do 2030. godine.