Vodiči za kupovinu

Pronađite sušilicu koja savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i mesto

Bez obzira na to odlučite li se za samostojeću sušilicu ili model koji se ugrađuje u ormarić kako bi se što bolje stopio s izgledom i dizajnom vaše kuhinje, važno je odabrati uređaj koji će svojim dimenzijama odgovarati vašem prostoru. Koliko prostora imate na raspolaganju?

60 cm širine - standardna sušilica će stati u vaš prostor

<60 cm širine – kompaktna sušilica savršeno je rešenje za manje prostore. Možete je čak obesiti na zid kako biste maksimalno iskoristili prostor. Također, ako imate standardnu mašinu za veš s prednjim punjenjem, na nju možete postaviti standardnu sušilicu.

Savet profesionalaca: ponestaje vam prostora? Razmislite o kupnji kompaktne 2-u-1 perilice-sušilice

Kapacitet

Koliko puta sedmično koristite sušilicu?

 

Manje od četiri puta sedmično – ako samo nekoliko puta sedmično sušite male količine odeće, sušilica kapaciteta od 4-6 kg biće idealno rešenje za vas.

4-6 puta sedmično – sušilica s kapacitetom od 7 kg uveliko će vam olakšati život, a u njoj takođe možete sušiti veće stvari poput, naprimer, dušeka

6 i više puta sedmično – Ako sušite često, odaberite sušilicu s kapacitetom od 8+ kg, jer će vam veći kapacitet omogućiti uštedu vremena

Savjet profesionalaca: Pokušajte ne prenatrpati sušilicu, jer ako u njoj ostavite nešto mjesta kako bi odeća mogla disati, ona će se brže osušiti. Ako ne znate koju sušilicu izabrati, odaberite onu s kapacitetom većim od onoga koji vam je potreban.

Tkanine

Čuvajte svoju najdražu odeću od osetljivih materijala kako bi ona trajala što duže.

Odeća od osetljivih materijala – odaberite sušilicu s funkcijom SensiDry u kojoj bez straha možete osušiti svoju najdražu osetljivu odeću.

Vuna – odaberite sušilicu s Woolmark sertifikatom.

Peglanje

Zar ne bi bilo divno provoditi manje vremena peglajući? Izaberite sušilicu s tehnologijom ProSense za kontrolu nivoa vlage kako bi vaše veš nakon sušenja ostao donekle vlažan, što će vam olakšati peglanje. Takođe, možete izabrati sušilicu s parom kako biste smanjili potrebu za peglanjem.

Efikasnost

Uštedite na energiji i smanjite troškove s energetski efikasnom sušilicom. Prema energetskoj efikasnosti sušilice se svrstavaju u energetske razrede od A do G (od kojih je A razred najviše energetske efikasnosti). Što je sušilica energetski efikasnija, to ćete više novca i energije uštedeti prilikom njezine upotrebe, a to vam tokom godina može doneti znatne uštede.

Odaberite uredjaj za sebe

Od sušilica s velikim bubnjem za celu porodicu pa sve do naprednih uređaja povezanih s internetom, Electrolux ima savršenu sušilicu veša upravo za vas.

CycloneCare s 3DSense tehnologijom

Spiralno strujanje vazduha omogućava pažljivo tretiranje najnežnije vune i najfinije svile. Jedinstveni senzor, s druge strane, osigurava očuvanje toplote i izgleda, čak i kod najdebljih perjanih jakni.

Iskusite rezultate sušenja bolje nego ikada pre uz mašinu za sušenje veša PerfectCare 900.

Održava toplotu, čuva izgled.*

*Održava izgled i toplotnu izolaciju perjanih jakni do 30% bolje od sušenja na vazduhu.

blue down jackets