Krem brulee

Vanila Krem

Poznato hrskav

Klasik za nekog kome treba malo slatkog u životu.

Sastojci (dovoljno za 5 serviranja od 100g)

400g punomasne pavlake,

6 žumanaca,

80g šećera

jedan plod vanile (očišćen)

Kombinujte Vanila krem

Iskoristite kuhinjskog asistenta da pomešate vaš šećer, pavlaku, vanilu i žumanca dok se skroz ne izmeša. Ili mešajte malo više vremena mešajući ručno. Zatim sipajte vašu mešavinu u keramičke posude otporne na visoke temperature.

Pripremite rernu

Koristeći paru da ispečete ovaj široko poznati dezert očuvava laki vanila ukus i doslednost vanila krema. Jednostavno sipajte 100 ml vode u unutrašnjost parne rerne. Okreniste taster ka PlusSteam simbolu, zagrejte rernu na 120°C i pritisnite PlusSteam taster. Zatim sednite i opustite se 5 minuta.

Postavite, pospite i spržite

Nakon 5 minuta, kada je rerna imala vremena da se prilagodi, spremni ste da stavite kreme brulee u rernu. Pecite 30 minuta ili dok vanila krem bude mekan u sredini. Zatim ostavite da se hladi u frižideru barem 3 sata dok ne očvrsne. Pospite šećer preko kreme brulea i karamelišite tako što ga sagorite. Ovo će dodati vašem puddingu onaj poznati osecaj hrskavosti. Prijatno!