Palačinke sa kompotom od bobica, pečenim pistaćima i bademima

Prepustite se palačinkama

Uživajte sa stilom u vašem naslaganom dezertu od pufnastih i ukusnih palačinki. Prelivene kompotom od bobica i posute sa pečenim pistaćima i bademima, nude savršenu mešavinu slatkih i prijatnih ukusa. Divan završetak bilo kom obroku ili sladak i ukusan početak dana.

Sastojci (9 malih palačinki)

Palačinke

1 jaje,

3.25 šolje mleka

2 supene kašike maslaca, istopljenog,

1 šolja brašno,

1 supena kašika šećera,

1 kafena kašika praška za pecivo,

pola kafene kašike soli

 

Kompot od bobica

četvrt šolje žutog šećera

2 supene kašike cedjenog limuna

3 šolje mešanih bobica (350g) poput malina, borovnica i kupina

 

Pečeni pistaći i bademi

1 šolja seckanih pistaća i badema

Uputstvo

Korak 1 (palačinke)

U velikoj posudi, izmutite jaje dok ne postane pufnasto. Dodajte mleko i istopljeni maslac. Dodajte suve sastojke i pomešajte dobro. Zagrejte tiganj podmazan sa malo maslaca.

Sipajte malu količinu mešavine (četvrt šolje) u pleh i nagnite tako da raširite po celoj površini, ili rasporedite kašikom. Kada se mehuri počnu stvarati na površini i krenu da pucaju, okrenite i peite drugu stranu.

Korak 2 (kompot od bobica)

Sipajte pomešane bobice u tiganj, umešajte žuti šećer i sok od limuna dok se šećer ne rastopi. Mešajte blago (da se ne raspadnu), dok se bobice ne zagreju i sokovi počnu da cure, 2 do 3 minuta.

Servirajte dok su tople ili mlake.

Korak 3 (prženi pistaći i bademi)

Postavite u tiganj na srednju jačinu. Sipajte iseckano koštunjasto voće unutra i pržite oko 7 minut. Konstantno mešajte kako bi se pržili podjednako. Završite palačinke tako što ih prelijete kompotom i pospete koštunjastim voćem.