Sastojci
Pita od limuna i belanaca
(dovoljno za jednu pitu od 20cm)
Pate sucree pecivo
50g šećera u prahu,
130g maslaca,
180g brašna,
10g vode
Krem
25g brašna,
170g šećera,
100g soka od limuna,
2 jaja,
jedno žumance
1g soli
kora limuna (jednog)
Sloj belanaca
Dva belanca,
100g šećera,
35g vode
Pripremite pate sucree pecivo
Koristite Electrolux asistenta da pretvorite brašno, šećer u prahu i maslac u nešto što liči mrvicama hleba. Dodajte vode i mešajte dok testo ne postane jednolično. Oblikujte testo u loptu i pokrijte najlnom za pakovanje. Ostavite da odmara u frižideru oko 20min. Zatim podgrejte vašu rernu na 180°C.
Pecite Pate Sucree
Koristite oklagiju kako bi razvili testo na blago brašnjivu površinu. Sa pecivom, obložite podlogu i strane 20cm širokog kalupa za pite sa uklonivim dnom. Na zaboravite da skratite ivice. Odložite testo u frižider na 30 minuta. Obloženi kalup za pecivo je sada spreman. Zato stavire u rernu i pecite otprilike 10 minuta ili dok ne postane zlatno braon. Ostavite po strani.
Napravite sloj od belanaca
Za sloj od belanaca, kombinujte šećer i vodu u loncu i dovedite do ključanja. Kada proključa, stavite termometar u lonac. Kada sirup dostigne 110°C, izmutite belanca na srednjoj brzini. Kada dostigne 120°C, sklonite lonac sa toplote. Sa indukcijom brzo je i lako doći do toliko visokih temperatura. Prespite vreli sirup u posudu sa penastim belancima.
Usavršite sloj od belanaca
Potrudite se da mešate mešavinu konstantno kako bi sprečili da se jaja izokrenu.
Kada je sav sirup dodat, nastavite mešati dok posuda ne postane mlaka na dodir i smesa ne bude ohladjena na 37°C. Napunite kesu za šlag sa smesom i ostavite u frižideru dok ne bude spremna za korišćenje.
Napravite krem od limuna
Za veličanstveno gladak fil od limuna, pomešajte koru od limuna, sok od limuna, i brašno da napravite pastu. U zasebnoj posudi, kombinujte jaja, žumance, so i šećer. Zatim pažljivo pomešajte te dve posude u jednu. Mešajte dok ne bude glatko a zatim sipajte krem u pečenu školjku pite.
Osigurajte uzdbudljivu boju limuna
Sipajte 100 ml vode u unutrašnjost rerne. Okranite taster na PlusSteam simbol i zagrejte renu na 150°C. Pritisnite PlusSteam taster i ubacite pitu. Pecite 20minuta ili dok ne dobijete zlatni finiš. Ostavite pitu od limuna da se ohladi potpuno i ukrasite sa slojem belanaca. Možete i spržiti sloj belanca kako bi dobili hrskavu površinu i još malo boje.