Pita od limuna sa belancima

Uzbudljivi limun

Zlatna korica

Ova pita nikada ne uspeva da ne stavi osmeh na lica

Sastojci

Pita od limuna i belanaca

(dovoljno za jednu pitu od 20cm)

 

Pate sucree pecivo

50g šećera u prahu,

130g maslaca,

180g brašna,

10g vode

 

Krem

25g brašna,

170g šećera,

100g  soka od limuna,

2 jaja,

jedno žumance

1g soli

kora limuna (jednog)

 

Sloj belanaca

 

Dva belanca,

100g šećera,

35g vode

Pripremite pate sucree pecivo

Koristite Electrolux asistenta da pretvorite brašno, šećer u prahu i maslac u nešto što liči mrvicama hleba. Dodajte vode i mešajte dok testo ne postane jednolično. Oblikujte testo u loptu i pokrijte najlnom za pakovanje. Ostavite da odmara u frižideru oko 20min. Zatim podgrejte vašu rernu na 180°C.

Pecite Pate Sucree

Koristite oklagiju kako bi razvili testo na blago brašnjivu površinu. Sa pecivom, obložite podlogu i strane 20cm širokog kalupa za pite sa uklonivim dnom. Na zaboravite da skratite ivice. Odložite testo u frižider na 30 minuta. Obloženi kalup za pecivo je sada spreman. Zato stavire u rernu i pecite otprilike 10 minuta ili dok ne postane zlatno braon. Ostavite po strani.

Napravite sloj od belanaca

Za sloj od belanaca, kombinujte šećer i vodu u loncu i dovedite do ključanja. Kada proključa, stavite termometar u lonac. Kada sirup dostigne 110°C, izmutite belanca na srednjoj brzini. Kada dostigne 120°C, sklonite lonac sa toplote. Sa indukcijom brzo je i lako doći do toliko visokih temperatura. Prespite vreli sirup u posudu sa penastim belancima.

Usavršite sloj od belanaca

Potrudite se da mešate mešavinu konstantno kako bi sprečili da se jaja izokrenu.

Kada je sav sirup dodat, nastavite mešati dok posuda ne postane mlaka na dodir i smesa  ne bude ohladjena na 37°C. Napunite kesu za šlag sa smesom i ostavite u frižideru dok ne bude spremna za korišćenje.

Napravite krem od limuna

Za veličanstveno gladak fil od limuna, pomešajte koru od limuna, sok od limuna, i brašno da napravite pastu. U zasebnoj posudi, kombinujte jaja, žumance, so i šećer. Zatim pažljivo pomešajte te dve posude u jednu. Mešajte dok ne bude glatko a zatim sipajte krem u pečenu školjku pite.

Osigurajte uzdbudljivu boju limuna

Sipajte 100 ml vode u unutrašnjost rerne. Okranite taster na PlusSteam simbol i zagrejte renu na 150°C. Pritisnite PlusSteam taster i ubacite pitu. Pecite 20minuta ili dok ne dobijete zlatni finiš. Ostavite pitu od limuna da se ohladi potpuno i ukrasite sa slojem belanaca. Možete i spržiti sloj belanca kako bi dobili hrskavu površinu i još malo boje.