Pufnasta čokoladna torta

Želatinasta čokolada

Laka kao pero

Ko može da kaže ne kremastoj i pufnastoj torti od čokolade?

Sastojci 

Pufnasta torta

3 jaja,

80g šećera,

30g skroba od krompira,

40g brašna,

2 supene kašike kako praha,

1.5 supena kašika praška za pecivo

 

Fil od crne čokolade

200ml punomasne pavlake

90g šećera

260g iseckane čokolade

30g maslaca

Uputstvo

Pripremite smesu

Izmutite tri jaja sa šećerom u posudi dok se šećer ne rastopi. Sipajte mešavinu u blanderi blendirajte dok se ne utrostruči zapremina. Naš kuhinjski asistent će olako odraditi navedeni posao mešanja. Sledeće, pomešajte skrob od krompira sa brašnom, kakao prahom i praškom za pecivo. Zatim prespite suve sastojke u mućenu mešavinu. I celu mešavinu zatim sipajte u pleh za tortu od 16cm.

Parom do pufnastog

Sipajte 100ml vode u unutrašnjost rerne. Okrenite taster na PlusSteam simbol i zagrejte rernu na 180°C. Pritisnite PlusSteam tater i čekajte 5 minuta. Stavite tortu u rernu i pecite 25 minuta ili dok se ne smesti pufnasta masa. Izvadite i odložite tortu da se ohladi pre nego što je ukrasite.

Napravite svilenkast fil

Dovedite punomasnu pavlaku i šećer da vriju u šerpi. Sipajte vruću mešavinu preko maslaca i iseckane crne čokolade.Ostavite da sedi dva minuta a zati blendirajte mešavinu dok ne psotane glatka.

Sastavite vašu kreaciju

Iseckajte pufnastu tortu na dva jednaka kruga. Jedan premažite polovinom fila, zatim preko stavite drugi deo i ponovo premažite preostalim filom. Stavite tortu u frižider na 20 minuta ili dok fil ne očvrsne. Prepustite se i ne zaboravite da podelitesa drugima!