Veganski banana hleb bez glutena

Banana hleb sa preokretom

San svakog ljubitelja čokolade, ovaj recept za banana hleb uključuje čia semenke i zamenjuje šećer sa prosečnim sirupom. Potpuno veganska poslastica bez glutena koju će vaša porodica i prijatelji obožavati.

Sastojci

4 banane (kaša),

1 supena kašika kokosoovog ulja,

trečina čaše agave sirupa,

1 supena kašika čia semenki (pomešanih sa 3 supene kašike vode)

trećina šolje kakao mrvica,

trećina šolje izmrvljene crne čokolade,

1 šolja brašna,

1supena kašika praška za pecivo,

dašak cimeta,

četvrtč supene kašike vanila ekstrakta

četvrt čaše kokosovog mleka

2 supene kašike kakao praha

Korak 1

Zagrejte rernu na 180°. Pomešajte banane, kokosovo ulje, agave i čia semenke u činiji. Mešajte dok se dobro na stopi. Umešajte brašno i prašak za pecivo.

Korak 2

Uzmite trećinu smeše i pomešajte sa kokosovim mlekom, kako prahom, iseckanom čokoladom, cimetom i vanilom. Sipajte običnu smešu u pleh i pokrijte sa čokoladnim delom smeše. Uzmite nožem i isecite tako da napravite mermer efekat. Prekrijte iseckanim bananama.

Korak 3

Pecite 35-40 minuta ili do trenutka kada čačkalicom probodete smesu a na njoj ne ostane ništa. Ostavite da se osuši pre sečenja.