Domaćinski jogurt sa granolom

Domaćinski jogurt sa granolom

Započnite vaš dan sa savršenim doručkom

Napravite kremast, gust domaćinski jogurt u vašoj rerni bez posebnog uredjaja za pravljenje jogurta korišćenjem mleka i kulture jogurta. Dodatno poboljšajte time što će te peći vašu granolu - ukusan miks koštunjastog voća, semena, javorovog sirupa i meda.

Sastojci

200g celih zrna zoba

200g iseckanih badema

100g belog brašna

110g žutog šećera

30g maka

110g maslaca

75g javorovog sirupa

40g meda

100g meda za ukrašavanje

200g grčkog jogurta ili napravite vaš jogurt koristeći mleko bez laktoze i malo kulture jogurta

Korak 1

Dodajte jogurt kulturu u mleko, promešajte temeljno i pospite u činije. Postavite ih u Electrolux CombiSteamPro rernu na program za jogurt. Zahvaljujući pari i 42°, rerna održava optimalne uslove za cultivaciju bakterija potrebnih za dobar jogurt. Kuvajte 6-8 sati.

Korak 2

Kada je jogurt spreman, stavite ga u frižider i počnite kuvati granolu? Istopite maslac u šerpi za sos. Ako koristite indukcijksu ploču ovo možete odraditi bez vodenog kupanja. Dodajte javorov sirup i med u istopljeni maslac. Mešajte temeljno.

Korak 3

Pomešajte sve sastojke za granolu u Electrolux Asisstant kuhinjskoj mašini.

Podjednako rasporedite pastu na papir za pečenje. Postavite rernu na režim vrućeg vazduha (140°) i postavite granolu unutar na 15 minuta. Izvucite pleh, polijte medom i promešajte temeljno. Ostavite da se peče u rerni jo 20 minuta. Isključite rernu, pomešajte granolu ponovo i ostavite unutar rerne jos 15 minuta sa vratima rerne odškrinutim.

Korak 4

Sipajte domaćinski jogurt u posudu i dodajte granolu na vrhu. Ukrasite svežim voćem.