Dugini djevreci

Dugini djevreci

Lepi i ukusni

Poreklom iz Bruklina u Nju jorku, dugini djevreci su šarena verzija regularnih djevreka. Ovaj impresivni efekat je dostignut toniranjem testa i pletenjem različitih boja pre pečenja. Ovaj jednostavni recept zaobilazi uobičajeni korak kuvanja djevreka i umesto toga koristi parnu renu za optimalne rezultate. Nema razlike u ukusima u poredjenju sa običnim djevrecima zato se ne ustručavajte da uživate u njima koristeći iste prelive koje koristitie za obične djevreke

Sastojci (za oko 10ak djevreka)

2 čaše tople vode

1 pakovanje suvog kvasca

1 supena kašika šećera

6 šolja brašna

2 supene kašike soli

1 supena kašika ulja od povrća

roza, bela i crna boja za hranu

Uputstva

1. Pomešajte vodu i šećer. Dodajte kvasac i ostavite da stoji dok se baloni i pena ne pojave (oko 10min)

2. Dodajte brašno, ulje i so.

3. Koristeći kuku za testo, mešajte 5 minuta. Nakon otprilike 5 minuta, uklonite testo iz činije i mesite rukama još 5minuta dok ne postane glatko (da nije lepljivo). Ako je testo i dalje lepljivo, pospite brasno i mesite dok ne prestane da bude lepljivo.

4. Stavite testo u veliku podmayanu posudu. Pokrijte najlonom i ostavite da naraste na toplom mestu na 60minuta dok se ne duplira u veličini.

5. Nakon što testo naraste, podelite ga na tri jednaka dela. Obojite svaki deo različitom bojom. Preporučujemo da mesite svaki deo 10-15minuta kako bi dobili lepu i ujednačenu boju. Držite testo koje ne koristite pokriveno najlonom kako se nebi sušilo.

6. Raširite testo na dasci za sečenje i isecite na trakice od 2.5cm sa 15cm. Uvijte testo kako bi napravili spiralu i spojite krajeve. ponovite se preostalim testom.

7. Postavite na podmazanu podlogu, pokrijte čistom krpom, i ostavite da naraste dok se ne duplira u veličini na mestu bez promaje na otprilike 20-30 minuta.

8. Stavite djevreke na rešetku rerne i pecite sa niskom parom na 150° 12 minuta. Podignite temperaturu na 200° i pecite 10 minuta. Ostavite djevreke da se odmaraju ispod peškira.