Grilovani morski plodovi

Grilovani morski plodovi

Podelite ono što stvorite

Sa našim planča grilom za indukcijske ploče možete napraviti i deliti neverovatna jela direktno sa ploče na na sto time dopuštajući gostima da biraju hranu sa vrelog grila na opuštajuć i divan način za uživanje u obroku.

Sastojci (servira: 4)

8-10 škampi (kuvanih ili sirovih),

12 lignji,

8-10 ostriga,

1 tikvica,

1 crvena paprika,

1 žuta paprika,

6 glavica crnog luka,

1 sveža čili paprika,

2 limuna,

1 cela glavica belog luka,

1 svežanj peršuna,

maslinovo ulje,

so i biber

Uputstvo

1. zagrejte gril na srednje-jako. Podelite škampe po dužini. Očistite lignje i uklonite smišiće ostriga. Ostavite po strani. Prepolovite tikvicu po dužini a zatim isecite na listove osrednje debljine. Preplovite, odstranite semenje i isecite paprike. Oljuštite i prepolovite crni i beli luk. Fino nasecite čili. Prepolovite limun. Iseckajte peršun.

2. Prelijte beli luk i limun maslinovim uljem i stavite  isečenom stranom dole na grilu i pržite dok se povrće i morski plodovi kuvaju. Proveravajte svako malo kako nebi izgorelo. Ubacite tikvice, paprike, crni luk, čili u malo maslinovog ulja i pržite na grilu oko 5 minuta. Začinite solju i biberom. Uklonite sa grila i održavate toplim.

3. Prelijte škampe maslinovim uljem i pržite na grilu isečenom stranom dole na grilu, oko 3-4 minuta (malo duže ukoliko koristite sveže škampe). Ostavite po strani i održavajte toplim. Podesite gril na najveće podešavanje. Prelijte lignje i ostrige maslinovim uljem i začinite solju i biberom. pržiet na grilu oko 1-2 minuta na svakoj strani.

4. Vratite škampe i povrće na gril, začinite sa još soli i biberom ako je potrebno, pospite seckani spanać, isprskajte maslinovim uljem i iscedite limun preko. Servirajte odmah sa hlebom i svežom salatom.