Pečena jagnjetina sa ruzmarinom i majčinom dušicom

Pečena jagnjetina sa ruzmarinom i majčinom dušicom

Nedeljno pečenje

Prelepo spremljena pečena jagnjetina sa aromatičnim biljem transformisaće nedeljni ručak u ukusnu priliku. Miris ruzmarina i majčine dušice će privući familiju i goste da se okupe oko stola i uživaju u srdačnom i ugodnom obroku.

Sastojci (servira: 4-6)

2kg jagnjetine bez kosti,

1 supena kašika ulja

Morska so, crni biber

1 čaša crvenog vina

10 čenova belog luka (neoljuštenih)

2 supene kašike senfa, 6 grančica ruzmarina

6 grančica majčine dušice

1 čaša pilećeg bujona

4 supene kašike žutog šećera

1 supena kašika maslaca.

Uputstva

1. Stavite 2 kašike sećera, ulje, senf i papričice u veliku zdeli i promešajte. Dodajte jagnjetinu i ostavite po strani da se marinira 20 minuta.

2. Obezbedite jagnjetinu sa kuhinjkim vezicama. Postavite jagnjetinu, sa kožom gore na veliki pleh. Dodajte luk, ruzmarin i majčinu dušicu, marinirajte i namestite.

3. Pospite jagnjetinu preostalim sećerom. Pecite jagnjetinu sa niskim podešavanjem pare i 180° dok unutrašnja temperatura ne bude 54-60°, otprilike 2 sata i 20minuta

4. Kada je pečenje gotovo, sipajte ostatak sokova i lonac za soseve i dodajte 1 čašu srvenog vina. Začinite solju i biberom. Pustite sos da krčka 10min. U medjuvremenu stavite jednu kašiku maslaca i malo maslinovog ulja u tiganj ispržiti pečenje na jakoj temperaturi dok spolja ne dobije boju nalik zlatnoj.

5. Tanko iseciste meso i servirajte sa vinskim sosom.