Sufle od krompira i parmezana

Sufle, na laki način

Ovaj recept za sufle od krompira je lako i utešno jelo koje najviše odgovara hladnim jesenjim danima.

Mrvice hleba će formirati ukusnu koru na dnu i na ivicama suflea dok će parmezan dodati prelep umami ukus 

Sastojci:

800g krompira

1 velik sladak krompir

1 jaje

1 šolja fino mlevenog parmezana i još malo za posipanje po sufleu

100g maslaca i još malo za podmazivanje činija

pola šolje prezle

8 svežih listova, iseckanih,

So i biber

Uputstvo

1. Podmažite ramekin činije i prekrijte mrvicama hleba

2. Oljuštite krompir i slatki krompir i isecite na manje kockice. Kuvajte kockice krompira i osoljenoj vodi dok ne omekša. Iscedite preostalu vodu. Skuvajte slatki krompir u zasebnoj šerpi, iscedite vodu i ostavite da se hlade.

3. Koristeći električni mikser, napravite pire od krompira. Umešajte maslac, parmezan i jaje. Začinite žalfijom, solju i biberom. Dodajte slatki krompir i mešajte polako.

4. Sipajte mešavinu u ramekin činije i pospite parmezan, so i biber.

5. Pecite 15-17 minuta u sredini rerne na 220° sa podešavanjem niske pare dok ne sufle ne dobije finu zlatnu boju.