Sufle od krompira i parmezana
Sufle, na laki način
Ovaj recept za sufle od krompira je lako i utešno jelo koje najviše odgovara hladnim jesenjim danima.
Mrvice hleba će formirati ukusnu koru na dnu i na ivicama suflea dok će parmezan dodati prelep umami ukus
Sastojci:
800g krompira
1 velik sladak krompir
1 jaje
1 šolja fino mlevenog parmezana i još malo za posipanje po sufleu
100g maslaca i još malo za podmazivanje činija
pola šolje prezle
8 svežih listova, iseckanih,
So i biber
Uputstvo
1. Podmažite ramekin činije i prekrijte mrvicama hleba
2. Oljuštite krompir i slatki krompir i isecite na manje kockice. Kuvajte kockice krompira i osoljenoj vodi dok ne omekša. Iscedite preostalu vodu. Skuvajte slatki krompir u zasebnoj šerpi, iscedite vodu i ostavite da se hlade.
3. Koristeći električni mikser, napravite pire od krompira. Umešajte maslac, parmezan i jaje. Začinite žalfijom, solju i biberom. Dodajte slatki krompir i mešajte polako.
4. Sipajte mešavinu u ramekin činije i pospite parmezan, so i biber.
5. Pecite 15-17 minuta u sredini rerne na 220° sa podešavanjem niske pare dok ne sufle ne dobije finu zlatnu boju.