Sezonska supa od povrća sa kukuruznim pahuljicama

Kremasta supa sa dodatkom hrskavog

Uživajte u kremastoj supi od sezonskog povrća uparenih sa hrskavošću domaćeg čipsa. Savršen starter ili glavno jelo - ova supa je napravljena sa paškanatom ali možete ga zameniti drugim sezonskim povrćem, poput jerusalimskih artičoka.

Sastojci

Za supu:

1L Bujona

1.5kg paškanata

100g Maslaca

300ml sojinog mleka

 

Za čips od žitarice

50g brašna

100ml vode

30ml sirćeta

Žuti sećer, so

Semenke bundeve, suncokreta i lana

Korak 1

Postavite Electrolux rernu na režim vrućeg vazduha i zagrejte do 180°. Pomešajte sve sastojke za čips u Electrolux pomoćnoj kuhinjskoj mašini. Trebalo bi da dobijete tečniju teksturu testa nalik na tekturu potrebnu za palačinke. Sipajte deo testa na pleh pokriven papirom za pečenje i rasporedite veoma tanko. pospite semenkama. Stavite u rernu na 10minuta.

Korak 2

Oljuštite paškanat i i secite na male komadice. Stavite polovinu ulja u tiganj i ugrajte na Electrolux indukcijskoj ploči na jačini 12-13. Pržite paškanata nekoliko minuta dok ne dobije boju nalik zlatnoj.

Korak 3

Stavite paškanat u lonac za umake, prelijte bujonom i kuvajte 10 minuta  dok ne bude gotovo.

Korak 4

Stavite skuvani paškanat u Electrolux MasterPiece blender, dodajte bujon i sojino mleko i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte još bujona za glatkoću ako je potrebno.

Korak 5

Dodajte maslac i mešajte temeljno. Sipajte supu utanjir i servirajte sa čipsom.