Bundeva i kelj sa narom

Zimska slast

Bundeva je zapsotavljen sastojak, a divan zemljani i kostunjasti ukus pojačan slatkoćom kada je skuvana na teppanyaki plehu. Kako bi balansirali nivo slatkog  uparena je sa keljom i semenjem nara.

Sastojci

2-3 kafene kašike maslinovog ulja

1-2 supene kašike slatkog čilija

četvrt kafene kašike soli

1 svežanj kelja

2/3 šolje semenja nara

1 sveža grančica ruzmarina

Uputstvo

Oljuštite bundevu i uklonite semenje, zatim isecite u tanke parčiće po dužini. Postavite parčiće na topao teppanyaki pleh. Dodajte maslinovo ulje, posolite i začinite čilijem i pecite na srednjoj temperaturi.

Nakon 10-12 minuta, dodajte kelj i ruzmarin i pržite zajedno sa bundevom. Dodajt još maslinovog ulja ako je potrebno.

Za završetak, pospite semenjem nara. Servirajte toplo na sobnoj temperaturi.